Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 14 juli 2016

Zoals u van ons gewend bent op donderdag ontvangt u hierbij een overzicht van de actuele nieuwsberichten van de gemeente Deurne.

Komst azc in Willibrordhaeghe gaat niet door

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft op dinsdagavond 12 juli een brief gestuurd naar de burgemeester van Deurne. In deze brief geven zij aan dat de plannen voor de komst van het azc in Deurne ‘on hold’ gezet zijn. Het COA wil wachten tot september en dan aan de Provinciale Overlegtafel een beslissing nemen over verdere besluitvorming. Het college van burgemeester en wethouders vindt het niet acceptabel om tot september te wachten en de bewoners van Deurne zo lang in onzekerheid te laten. Daarom stelt zij aan de gemeenteraad voor om de plannen af te blazen.

lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Afscheid wethouder Lemlijn

Na tien jaar wethouderschap neemt Nicole Lemlijn afscheid als wethouder van de gemeente Deurne. Zij kijkt terug op tien boeiende, enerverende en inspirerende jaren, waarin zij in goede samenwerking met de ambtenaren, collega’s, gemeenteraad, partijgenoten en vooral met de vele betrokken inwoners, waardevolle resultaten heeft geboekt. Nu vindt zij het tijd voor een nieuwe uitdaging en draagt zij het stokje over aan haar opvolger.

Op donderdag 21 juli kunt u afscheid nemen van Nicole als wethouder van de gemeente Deurne. Het afscheid vindt plaats in de hal van het gemeentehuis van 17.30 tot 19.30 uur.

lees verder...

Meepraten over de N270? Meldt u nu aan voor de klankbordgroep

De provincie Noord-Brabant is bezig met de voorbereidingen voor de herinrichting van de N270 tussen Deurne en de grens met Limburg. Het doel is om de veiligheid en de leefbaarheid op en rond de weg te verbeteren. De provincie wil belanghebbenden uit Deurne graag betrekken bij de ontwerpplannen en richt daarvoor een klankbordgroep op. Daarvoor kunt u zich nu aanmelden.

lees verder...

Actiedag tegen fietsdiefstal

Vlak voordat de zomervakantie begint, kunt u gratis uw fiets laten graveren. Dat kan op zaterdag 23 juli tijdens een speciale actiedag tegen fietsdiefstal op de Markt in Deurne. Het motto van de actiedag is: ‘U wilt toch niet lopen? Geef fietsendieven geen kans.’

lees verder...

Agenda van de gemeenteraad

Op 19 juli vergadert de gemeenteraad over de navolgende voorstellen: Verordening vertrouwenscommissie (her-)benoeming burgemeester, Bestemmingsplan Breemortelweg12, Bestemmingsplan Vlierdenseweg 106, Zwembad De Wiemel, Gemeenschapsaccommodaties, Subsidiebeleid, Nota Gladheidsbestrijding, Beheersverordening Houtenhoek / Schutsboom – De Romein, Evaluatie huishoudelijke-hulptoelage, Toekomst peuterspeelzaalwerk, Afscheid wethouder Lemlijn en benoeming van de heer Biemans tot wethouder.

lees verder...

Openingstijden gemeentehuis in de zomerperiode

Van 1 tot en met 26 augustus is het gemeentehuis geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. In deze periode komt de middag- en avondopenstelling van de publieksbalies te vervallen en is het gemeentehuis vanaf 12.30 uur gesloten.

De publieksbalies werken op afspraak. Via onze website kunt u een afspraak maken of telefonisch via het Klantcontactcentrum, telefoonnummer (0493) 38 77 11. Het Klantcontactcentrum is tijdens de zomerperiode telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.

lees verder...

Voorlopig geen spoortunnel bij de Binderendreef

Er komt voorlopig nog geen spoortunnel bij de Binderendreef. De gemeente had bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu een aanvraag ingediend binnen het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Helaas heeft het ministerie aangegeven dat Deurne vanuit het LVO-programma geen bijdrage krijgt voor de aanleg van de spoortunnel.

lees verder...

Steunpunt voor werkgevers met hagel-/water-/stormschade

Werkgevers die schade lijden door de hagel, water of storm en als gevolg hiervan vragen hebben over de inzet van hun medewerkers kunnen sinds donderdag 7 juli terecht bij het speciaal ingerichte Steunpunt Schade bij Werkgeversplein Regio Helmond op de locatie van de Atlant Groep aan het Montgomeryplein 6 in Helmond.

lees verder...

Foto expositie Spoorzone door Optika

Op vrijdag 15 juli om 16.00 uur openen wethouder Verhees, Jaap van Engelshoven, adjunct-directeur AM en Harko Kloeze, projectleider AM een foto expositie over de ontwikkelingen van de Spoorzone. De foto’s zijn gemaakt door leden van Fotoclub Optika.

De tentoonstelling bestaat uit beelden van de oorspronkelijke gebouwen, de sloop en het bouwrijp maken van Spoorzone. De expositie wordt gehouden in het gemeentehuis.

lees verder...

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen