Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 17 november 2016

Zoals u van ons gewend bent op donderdag ontvangt u hierbij een overzicht van de actuele nieuwsberichten en de officiƫle bekendmakingen van de gemeente Deurne.

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Meld uw evenement aan voor het jaar 2018

In december 2017 wordt het evenementenrooster voor het jaar 2018 opgesteld. Het evenementenrooster wordt gebruikt om te beoordelen of meerdere vergunningplichtige evenementen tegelijkertijd kunnen plaatsvinden, zonder dat dit tot onoverkomelijke bezwaren leidt. Om dit rooster te kunnen maken, is het belangrijk dat zoveel mogelijk toekomstige vergunningplichtige evenementen bekend zijn bij de gemeente.

lees verder...

Subsidie verwijderen asbestdaken

Om het risico voor de gezondheid te beperken zijn asbestdaken in heel Nederland vanaf 1 januari 2024 verboden. Het verbod houdt in dat de eigenaren van asbestdaken in de periode 2016-2024 het asbestdak moeten laten verwijderen.

lees verder...

Versterking voor Cultuurcentrum Deurne

Maandag aanstaande start een team van ervaren mensen bij het Cultuurcentrum in Deurne. Dit team wordt aangesteld om het Cultuurcentrum te versterken en verder aan de slag te gaan met de professionalisering die al door het bestuur van het Cultuurcentrum is ingezet. De manager van sociaal-cultureel centrum De Ruchte in Someren zal als interim-manager de komende vier maanden de leiding hebben over de dagelijkse gang van zaken. Hij wordt ondersteund door een team dat tijdelijk wordt aangesteld. Dat bestaat uit een plaatsvervangend manager, marketing-medewerker en uit ondersteuning bij de financiƫle administratie.

Het Cultuurcentrum, de gemeente Deurne en De Ruchte hebben hier afspraken over gemaakt. Het team van ervaren mensen gaat aan de slag naast het bestuur van het Cultuurcentrum.

lees verder...

Provincie zoekt verrassende plekken

Provincie Noord-Brabant zoekt voor De Brabantse Stijlprijs 2017 verrassende plekken op onverwachte locaties in Brabant, die geboren zijn vanuit een passie van mensen. Tot en met 2 december 2016 kan iedereen projecten aanmelden voor de stijlprijs. Gemeenten bepalen vervolgens welke project zij willen inzenden. Met de prijs, die in mei 2017 wordt uitgereikt, wil de provincie een impuls geven aan ruimtelijke kwaliteit en aan professioneel opdrachtgeverschap van gemeenten.

lees verder...

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen