Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 19 januari 2017

Wat vindt u van onze digitale nieuwsmail?

Graag willen wij van u weten wat u vindt van onze digitale nieuwsmail. Wij vragen u om een korte enquête in te vullen. Het gaat slechts om 8 vragen.

Een aantal abonnees heeft de enquête inmiddels ingevuld. Hartelijk dank daarvoor. Heeft u de enquête nog niet ingevuld? Dan kunt u dit nog doen tot en met 31 januari. Klik op de link hieronder.

lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Gratis parkeren in de ochtend vanaf 1 april 2017

Onder het motto ‘Samen Deurne Centrum verbeteren’ gaan verschillende partijen samen aan de slag om het centrum van Deurne te verbeteren. Er worden allerlei acties opgezet om het centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners, klanten en bezoekers. Eén van de acties is gratis parkeren in de ochtend tot 13.00 uur en op zon- en feestdagen de hele dag. Dit gaat in vanaf 1 april, als de gemeenteraad het plan goedkeurt.

lees verder...

Nieuw in Deurne: de Toon Kortoomslaan

“Je rijdt via de Toon Kortoomslaan en zo kom je in het centrum van Deurne.” Deze zin kan sinds afgelopen zaterdag zomaar uitgesproken worden. De naam Stadhoudersweg heet sinds die dag namelijk de Toon Kortoomslaan.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de straat de nieuwe naam te geven, ter gelegenheid van de afsluiting van het Toon Kortoomsjaar. Op deze manier is er een blijvende herinnering aan de bekende streekromanschrijver.

lees verder...

Welstandsnota gemeente Deurne 2016 vastgesteld

De gemeente Deurne heeft een nieuw welstandsbeleid. Op 15 november 2016 heeft de gemeenteraad de “Welstandsnota gemeente Deurne 2016” vastgesteld. Deze nota vervangt de Welstandsnota uit 2014.

lees verder...

PMD-zakken nu ook verkrijgbaar bij Ossenbeemd

Voortaan kunt u ook de groene zakken om het PMD-afval in te doen ophalen bij Natuur- en Milieucentrum Ossenbeemd aan het Haageind 31. Per keer krijgt u één rol met tien zakken mee. PMD staat voor: plastic, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons.

lees verder...

Agenda’s van de raadscommissies

Hieronder vindt u de agenda's van de raadscommissies.

lees verder...

Meer goederentreinen door Deurne

Ook dit jaar rijden er meer goederentreinen door Deurne. Dit komt, omdat er wordt gewerkt aan de Betuweroute. Dit is de treinverbinding tussen de Rotterdamse haven en het Ruhrgebied in Duitsland. Tijdens de werkzaamheden worden treinen omgeleid over de Brabantroute, die door Deurne loopt.

lees verder...

Comfortabel blijven wonen in uw eigen huis

Comfortabel en veilig wonen is een wens van alle leeftijden. Wonen met Gemak voorziet hierbij in informatie, advies en praktische ondersteuning. Senioren worden bijgestaan in het gemakkelijk ouder worden in eigen huis. Daarnaast kan iedereen bij Wonen met Gemak terecht voor persoonlijk advies en praktische hulp op het gebied van geschikt wonen.

lees verder...

Ontwerpbestemmingsplan “Hoek Molenstraat / Stijn Streuvelslaan”

Het ontwerpbestemmingsplan maakt het mogelijk om een appartementencomplex van 15 woonunits bestemd voor 50-plussers te realiseren. Het project heeft betrekking op het gebied tussen de Hogeweg en hoek Molenstraat / Stijn Streuvelslaan.

lees verder...

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen