Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 22 september 2016

Zoals u van ons gewend bent op donderdag ontvangt u hierbij een overzicht van de actuele nieuwsberichten en de officiële bekendmakingen van de gemeente Deurne.

Gemeentehuis 's middags gesloten op donderdag 29 september

Vanwege een personeelsactiviteit in de hal, is het gemeentehuis op donderdag 29 september vanaf 13.00 uur gesloten. In de ochtend kunt u bij ons terecht van 9.00 t/m 13.00 uur. Telefonisch zijn we tot 17.00 uur bereikbaar.

lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

22 September; Voorlichtingsbijeenkomst ‘Hoera een baby’

Op donderdag 22 september wordt door het Consultatie Bureau Deurne in samenwerking met het CJG Deurne weer een groepsvoorlichting gegeven. Dit keer met als thema: ‘Hoera een baby’.

Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst krijg je informatie over de algemene ontwikkeling, zoals het slapen, huilen en voeden, van je baby. Daarnaast zijn er tips bij het spelen en praten met je kindje. Ook zal er volop ruimte zijn voor het uitwisselen van ervaringen met andere jonge ouders. Natuurlijk is je baby van harte welkom!

lees verder...

Interview wethouder Schlösser op DMG Radio

Wethouder Marnix Schlösser geeft op zaterdag 24 september een interview op DMG Radio. In het programma Deurne Draait Door gaat hij met presentator Ivan van Oosterhout in gesprek over de zorg in Deurne, die goed wordt beoordeeld. Verder vertelt hij over de mantelzorgwaardering en blikt hij terug op een ontmoetingsdag die de Kring KBO organiseerde op woensdag 14 september.

lees verder...

Start grootschalige snoeironde van bomen

Jos Kanters Groenvoorziening bv is, in opdracht van de gemeente, gestart met een grootschalige snoeironde van bomen

De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van de bomen en het afvoeren van vrijkomend takhout. De bomen worden gesnoeid om te laaghangende takken te verwijderen en de dode takken uit de boom te halen.

lees verder...

Ondertekening convenant Keurmerk Veilig Ondernemen op de bedrijventerreinen

Sinds 2006 werken ondernemers, politie, brandweer en gemeente Deurne samen aan de veiligheid op de bedrijventerreinen in Deurne. Inmiddels zijn alle bedrijventerreinen aangesloten bij het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Zij zijn nu allemaal gecertificeerd.

lees verder...

Mantelzorgwaardering 2016 gemeente Deurne

Leeft u met iemand samen die langdurig ziek is? Geeft u extra zorg en ondersteuning aan een kind of een ouder. Of is er een vriend of buur voor wie uw hulp onmisbaar is? Dan noemen we dat mantelzorg.

lees verder...

Meedenkavond over de zorg

De zorg in Deurne wordt goed beoordeeld. Dit blijkt uit een onderzoek dat in mei en juni van dit jaar is gehouden. In het onderzoek geven cliënten, die in de twaalf maanden daarvoor gebruik hebben gemaakt van een Wmo-voorziening, rapportcijfers variërend van een 6,5 tot een 7,6. Ruime voldoendes dus. Toch is er zeker nog ruimte voor verbetering of vernieuwing.

lees verder...

Wegafsluitingen vanwege evenementen in Deurne

Martien@ Cultuurdag 2016

Op zaterdag 24 september wordt op het Martinetplein het evenement Martien@ Cultuurdag 2016 georganiseerd. Voor dit evenement wordt het Martinetplein die dag van 09.00  tot 19.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

lees verder...

Expositie door cursisten van Shelly Lapré

In de hal van het gemeentehuis kunt u op dit moment genieten van een expositie verzorgd door cursisten van Shelly Lapré.

lees verder...

Agenda’s van de raadscommissies

Hieronder leest u de agenda van de raadscommissies.

lees verder...

Voorlichtingsbijeenkomst Peuterpuberteit op 5 oktober

Een peuter is leuk en lief, maar soms ook lastig! Hoe ga je om met een peuter die niet wil luisteren of driftbuien heeft?

lees verder...

Italiaanse en Amerikaanse jachtvliegtuigen bezoeken vliegbasis Volkel

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 september voeren drie Tornado jachtvliegtuigen van de Italiaanse en drie F-15’s van de Amerikaanse luchtmacht trainingsvluchten uit vanaf vliegbasis Volkel.

De jachtvliegtuigen en vliegers van NAVO-bondgenoot Italië en Amerika vertrekken deze dagen vanaf vliegbasis Volkel om samen met Nederlandse F-16’s trainingsmissies te vliegen.

lees verder...

Werkt u ook mee aan een gezond Zuidoost-Brabant?

GGD Brabant-Zuidoost voert dit najaar een grootschalig onderzoek uit naar de gezondheid en leefstijl van inwoners vanaf 19 jaar. Ook inwoners van Deurne kunnen vanaf 22 september een uitnodiging voor het ‘Gezondheidsonderzoek 2016’ ontvangen. In de hele regio Zuidoost-Brabant ontvangen ruim 50.000 inwoners de vragenlijst. Dit is een steekproef van alle inwoners.

lees verder...

Zuidoost-Brabant kiest voor groene energie uit Brabant

Veel Nederlandse gemeenten nemen nog kolenstroom af voor hun eigen elektriciteitsgebruik (zoals voor straatverlichting, verkeerslichten en gemeentepanden) blijkt uit recent onderzoek in opdracht van Greenpeace. Daartegenover staan ook gemeenten die de klimaatcrisis wél serieus nemen; zij nemen stroom af van een groene energieleverancier. Twintig gemeenten uit de regio horen bij deze voorlopers; dinsdag 20 september ondertekenden zij een overeenkomst voor duurzame energie met leverancier Greenchoice.

lees verder...

Terug

Pagina opties

Hemelvaart gesloten

Het gemeentehuis en Zorg in Deurne is op donderdag 13 mei gesloten.

Openingstijden gemeentehuis

De openingstijden van het gemeentehuis en de balie Publiekszaken zijn als volgt:

Wij werken op afspraak. Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. Wist u dat u veel zaken al gemakkelijk vanuit thuis kunt regelen

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een (nieuwe) afspraak als u klachtenvrij bent.

Gelezen