Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 23 januari 2019

In deze nieuwsmail leest u het laatste nieuws van de gemeente Deurne en kunt u de gemeenteberichten en de bekendmakingen van deze week bekijken.

Gemeentepagina in het weekblad voor Deurne

Hier leest u de gemeenteberichten die in het Weekblad voor Deurne staan.

lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Subsidieplafond sanering varkenshouderijen verhoogd naar € 455 miljoen

Van 25 november 2019 tot 15 januari 2020 konden varkenshouders zich inschrijven voor de Subsidieregeling sanering varkenshouderij (Srv). Met deze regeling wordt het varkensrecht opgekocht en uit de markt genomen. Varkenshouders ontvangen hiervoor een marktconforme vergoeding en ook een vergoeding voor het waardeverlies van de stallen. Na deelname mogen zij geen nieuwe varkenshouderij meer starten.

lees verder...

Meer mogelijkheden voor stoppende agrariërs

Het buitengebied verandert de komende jaren sterk. Naar verwachting zal een behoorlijk aantal agrariërs stoppen met het bedrijf en op zoek gaan naar een nieuwe activiteit. De gemeente Deurne speelt in op deze ontwikkeling. Met ‘bouwstenen’ die zijn vastgesteld door de gemeenteraad, wordt het aantrekkelijker om om te schakelen naar een andere bestemming.

lees verder...

Eenmalige subsidieverhoging van 25.000 euro in verband met 1300 jarig bestaan Deurne

In 2021 bestaat Deurne 1300 jaar. Om zo veel mogelijk initiatieven rondom het 1300 jarig bestaan uit de Deurnese gemeenschap te stimuleren en mogelijk te maken is de cultuursubsidie éénmalig met 25.000 euro verhoogd. Dit bedrag komt bovenop de jaarlijkse 50.000 euro subsidie voor de cultuursubsidie ‘Het verhaal van Deurne’.

lees verder...

Subsidiefonds voor wijk- en buurtverenigingen

Wijk- en buurtverenigingen kunnen subsidie krijgen voor gezamenlijke initiatieven op het gebied van cultuur, natuur en klimaat in de buurt. Het gaat om het Buurtcultuurfonds en het Buurtnatuur- en Buurtwaterfonds. Deze fondsen worden mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant, Brabantse waterschappen en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

lees verder...

Baan zoekt Boer-bijeenkomst in Deurne

De groep boeren die de staldeuren dichttrekt groeit. Tegelijkertijd is er een tekort aan technische vakmensen. Het project ‘Baan zoekt Boer’ organiseert op woensdag 12 februari een kennismakingsbijeenkomst voor boeren die een overstap willen maken naar techniek. De bijeenkomst vindt plaats in Techniekcentrum Brainport in Deurne en wordt mede georganiseerd door Innovatiehuis De Peel.

lees verder...

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen