Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 29 september 2016

Zoals u van ons gewend bent op donderdag ontvangt u hierbij een overzicht van de actuele nieuwsberichten en de officiële bekendmakingen van de gemeente Deurne.

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Gemeentehuis 's middags gesloten op donderdag 29 september

Vanwege een personeelsactiviteit in de hal, is het gemeentehuis op donderdag 29 september vanaf 13.00 uur gesloten. In de ochtend kunt u bij ons terecht van 9.00 t/m 13.00 uur. Telefonisch zijn we tot 17.00 uur bereikbaar.

lees verder...

Voorlichtingsbijeenkomst Peuterpuberteit op 5 oktober

Een peuter is leuk en lief, maar soms ook lastig! Hoe ga je om met een peuter die niet wil luisteren of driftbuien heeft?

lees verder...

Bouwkavels in Vlierden te koop bij inschrijving

Wilt u zelf bouwen op een unieke locatie? Aan de Schooteindseweg 2 in Vlierden kunnen diverse woningen worden gerealiseerd. Het bestaande karakteristieke pand blijft behouden en staat al te koop voor € 275.000,- k.k.

lees verder...

Kwaliteit inzameling PMD kan beter

In Deurne zijn we goed in het scheiden van afval. We zamelen steeds meer afval gescheiden in. Zoals glas, papier en GFT. Hierdoor ontstaat steeds minder restafval en kunnen veel grondstoffen worden hergebruikt. Wat weer goed is voor het milieu. Vanaf 1 januari dit jaar zamelen we ook plastic verpakkingen, metaal (blik) en drankkartons (PMD) in. Gezamenlijk in één zak. De kwaliteit van het aangeboden PMD-afval kunnen we nog verbeteren.

lees verder...

Meedenkavond over de zorg

De zorg in Deurne wordt goed beoordeeld. Dit blijkt uit een onderzoek dat in mei en juni van dit jaar is gehouden. In het onderzoek geven cliënten, die in de twaalf maanden daarvoor gebruik hebben gemaakt van een Wmo-voorziening, rapportcijfers variërend van een 6,5 tot een 7,6. Ruime voldoendes dus. Toch is er zeker nog ruimte voor verbetering of vernieuwing.

lees verder...

Stoptober: samen 28 dagen niet roken

Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen twee jaar 120.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Wil jij ook stoppen? Schrijf je dan nu in op stoptober.nl

lees verder...

Wildcrossers beboet in Brabantse bossen

Zaterdag 17 en zondag 18 september controleerden BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSiB) samen met BOA’s van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Brabants Landschap en politie op verschillende locaties in de bossen van Brabant. Deze grootschalige controle had tot doel om overlast van crossmotoren en quads tegen te gaan en zo de kwetsbare natuur te beschermen. Deze handhavingsactie heeft geresulteerd in een aantal processen verbaal.

lees verder...

Expositie door cursisten van Shelly Lapré

In de hal van het gemeentehuis kunt u op dit moment genieten van een expositie verzorgd door cursisten van Shelly Lapré.

lees verder...

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen