Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 30 november 2017

Hierbij ontvangt de actuele nieuwsberichten, gemeentepagina en de officiële bekendmakingen van de gemeente Deurne.

Een primair agrarisch gebied, hoe zit dat?

Er wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor het buitengebied. In deze zogenoemde ‘Derde herziening’ worden de regels voor het buitengebied herzien. Daarmee veranderen er zaken ten opzichte van hoe het nu is. Hieronder ziet u een overzicht van de belangrijkste veranderingen.

lees verder...

100 afvaluitdagers gezocht!

De gemeente Deurne en het Alfrinkcollege zijn op zoek naar 100 afvaluitdagers. We dagen 100 huishoudens uit om 100 dagen, 100% afvalvrij te leven. Voor dit project werken we samen met het Alfrinkcollege en alle deelnemers aan een afvalvrije samenleving. Deurne is de eerste gemeente in deze regio en het Alfrinkcollege de eerste school in Nederland die meedoen met het 100-100-100 project.

lees verder...

Zes Peelgemeenten stellen allen hetzelfde Bibob-beleid vast

De zes gemeenten in Peelland – Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren – hebben er een begin mee gemaakt om dezelfde beleidsregels vast te stellen voor iedere branche waarop de Wet Bibob van toepassing is. Zo kan het waterbedeffect – waarbij de aanvrager uitwijkt naar de gemeente met de soepelste regelgeving – in deze regio worden voorkomen.

lees verder...

Mestfraude

Het college van burgemeester en wethouders heeft met grote zorg kennis genomen van de artikelen in het NRC van zaterdag 11 november over mestfraude in onze regio. Wij zijn geschrokken van de omvang van de fraude, zoals die in de artikelen wordt geschetst.

lees verder...

Terug

Pagina opties