Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 31 oktober 2019

In deze nieuwsmail leest u het laatste nieuws van de gemeente Deurne en kunt u de gemeenteberichten en de bekendmakingen van deze week bekijken.

Gemeentepagina in het weekblad voor Deurne

Hier leest u de gemeenteberichten die in het Weekblad voor Deurne staan.

lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Stem mee voor kunstwerk station Deurne

Breng je stem uit via: deurne.nl/kunstwerkstation  

Voor de zomer riep gemeente Deurne alle kunstenaars en andere creatievelingen op om een ontwerp in te zenden voor in de geluidswand van station Deurne. Hierop zijn maar liefst vijftien voorstellen ingediend. Een commissie bestaande uit medewerkers van de gemeente Deurne, wethouder Marinus Biemans, Bureau Spoorbouwmeester, ProRail en een onafhankelijk kunstenaar hebben uiteindelijk twee kunstwerken geselecteerd waarop twee weken gestemd kan worden vanaf 4 november. “Het station is een gebied geworden wat uit de anonimiteit is gehaald. Daarom hebben we ervoor gekozen om bewoners en bezoekers te laten stemmen op hun favoriete kunstwerk om zo samen verder vorm te geven aan het stationsgebied”, licht de wethouder toe.

lees verder...

Gemeentewerf vanaf nu ook een kleine energiecentrale

De gemeentewerf is niet langer alleen de thuisbasis van Deurne Doet 't en de plek waar het strooizout ligt opgeslagen, het is nu ook een kleine energiecentrale.

lees verder...

Resultaten snelheidscontrole

De politie hield op woensdag 16 oktober een snelheidscontrole op de Milhezerweg, op het gedeelte binnen de bebouwde kom.

lees verder...

Glasvezel

De aanleg van glasvezel in de gemeente Deurne is in augustus 2019 gestart. Aannemer Spitters legt in een groot deel van de kern Deurne voor zowel E-Fiber als voor KPN NetwerkNL een glasvezelnetwerk aan. In de rest van de gemeente Deurne legt Spitters het glasvezelnetwerk van E-Fiber aan.

lees verder...

Spreekuur cultuursubsidie 'Verhaal van Deurne'

Heeft u een goed idee om met verschillende organisaties een culturele activiteit te organiseren? Op 1 december sluit de aanvraag voor cultuursubsidie voor de eerste helft van 2020. Om u hierbij te ondersteunen organiseren we voor de tweede keer een spreekuur. Bij dit spreekuur zal de beoordelaar van de cultuursubsidie aanwezig zijn om u tips te geven, maar er zijn ook andere aanvragers waar u uw idee aan kunt voorleggen. Het vorige spreekuur heeft uitgewezen dat er in korte tijd nieuwe verbindingen kunnen worden gelegd en goede ideeën worden uitgewisseld.

lees verder...

Terug

Pagina opties