Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 4 juli 2019

In deze nieuwsmail leest u het laatste nieuws van de gemeente Deurne en kunt u de gemeenteberichten en de bekendmakingen van deze week bekijken.

Gemeentepagina in het weekblad voor Deurne

Hier leest u de gemeenteberichten die in het Weekblad voor Deurne staan.

lees verder...

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Er komt (voorlopig) geen nieuw gemeentelogo

Er komt (voorlopig) geen nieuw gemeentelogo. Dat besluit heeft de gemeenteraad genomen in de raadsvergadering van woensdag 3 juli. Na de verbouwing van het gemeentehuis wordt bekeken of er budget over is en dit dan mogelijk alsnog ruimte biedt voor een nieuw logo. De planning is dat de verbouwing na de zomer van 2021 klaar is.

lees verder...

Op vakantie? Voorkom identiteitsfraude

Gaat u dit jaar op vakantie? Bij het inchecken in een hotel of een camping of het huren van een auto wordt vaak gevraagd om een kopie van uw identiteitsbewijs. Maak een veilige kopie en dek uw Burgerservicenummer (BSN) af. Zo voorkomt u dat u het slachtoffer wordt van identiteitsfraude.

lees verder...

Zonnepanelen via de gemeente

Vorig jaar is het project De Groene Zone van start gegaan. Deurne is één van de twaalf gemeenten die meedoen met dit project. U kunt betrouwbaar en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder eigen investering. In Deurne kunnen nog 283 huishoudens meedoen en worden voorzien van duurzame zonne-energie.

lees verder...

Inbrekers gaan niet op vakantie

De zomervakantie is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie of een dagje uit gaan. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners niet thuis zijn. Want inbrekers gaan niet op vakantie.

lees verder...

Adviezen voor het gebruik van grondwater

In de gemeente Deurne en ook op andere plekken in onze provincie kan waterstofsulfidegas (H2S) vrijkomen bij het oppompen van grondwater. Dit gas is herkenbaar aan een rotte eierenlucht. Mogelijk gebruikt u grondwater om de tuin te sproeien, gewassen op het land water te geven of het zwembad te vullen. Graag geven wij u tips en adviezen over hoe te handelen op het moment dat u de rotte eierenlucht waarneemt.

lees verder...

Fris de zomer in!

De zomervakantie staat voor de deur! Een tijd van meer vrijheid, leuke activiteiten en misschien gaat uw kind wel voor het eerst zelfstandig op vakantie? Vast een beetje spannend maar met deze tips gaat uw kind fris de zomer in!

lees verder...

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

De openingstijden zijn aangepast. 

Actuele informatie over de openingstijden.

Milieustraat is weer geopend (ook op zaterdag)

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Heeft u last van de rook van de brand in de Deurnese Peel?

Informatie over de brand en wat u het beste kunt doen bij overlast hiervan.

Blijf ook met mooi weer thuis! Alleen samen krijgen we corona onder controle

Gelezen