Stemmen, zo werkt het

  • U kunt van 7.30 tot 21.00 uur stemmen in elk stembureau binnen de gemeente Deurne.
  • Op uw stempas staat 1 stemlokaal in uw buurt, maar u kunt ook in een ander stemlokaal in Deurne gaan stemmen.
  • U heeft in het stembureau nodig: de stempas en een identiteitsbewijs dat niet langer dan 5 jaar verlopen is.

Let op: Zonder stempas of identiteitsbewijs kunt u NIET stemmen. Stemt u ook met een volmacht? Dan moet u de volmacht tegelijk met uw eigen stem uitbrengen. U kunt maximaal 2 volmachten gebruiken.

Heeft u een volmachtbewijs gekregen? Er zijn 2 soorten volmacht:

  • Een stempas van een andere kiezer, dat op de achterkant is omgezet in een volmacht.  Bij dit volmachtbewijs heeft u ook een kopie van het identiteitsbewijs van de volmachtgever nodig (dit mag maximaal 5 jaar verlopen zijn) om te laten zien in het stemlokaal.
  • Een volmachtbewijs dat u van de gemeente heeft ontvangen (per post).Bij dit volmachtbewijs heeft u geen kopie van een identiteitsbewijs van de volmachtgever nodig in het stemlokaal.

Met een kiezerspas kunt u zelf in een andere gemeente gaan stemmen

Meer informatie over het aanvragen van een kiezerspas

Kunt u zelf niet gaan stemmen?

Lees hier hoe u een volmacht aan een andere kiezer kunt geven

Identiteitsdocument gebruiken

Vraag op tijd een nieuw identiteitsbewijs aan bij de gemeente (let op: 5 werkdagen levertijd).Ga naar de gemeente en vraag om een verklaring van vermissing van het identiteitsdocument.

Wilt u geen nieuw identiteitsbewijs aanvragen? Dan kunt u iemand anders voor u laten stemmen. Vraag op tijd een schriftelijke volmacht aan bij de gemeente.

Ontdekt u op de verkiezingsdag dat u het identiteitsbewijs kwijt bent? Dan kunt u bij de gemeente een verklaring van verlies halen en dit gebruiken in het stemlokaal. Breng ook een ander pasje met uw persoonsgegevens en een goedgelijkende foto mee(bijvoorbeeld  een gepersonaliseerde OV-chipkaart) . Zo kunt u toch stemmen.

Terug

Pagina opties