Wat heb ik nodig in het stemlokaal?

  • Op 17 maart kun je vanaf 7.30 tot 21.00 uur stemmen.
  • Op je stempas staat een stemlokaal in je buurt. Om de kiezers te spreiden en drukte in het stemlokaal zoveel mogelijk te voorkomen, hopen wij dat je naar dit stemlokaal gaat. Maar je kunt ook in een ander stemlokaal binnen Deurne stemmen.
  • Bezoek je liever geen stemlokaal? Bij de Drive-in aan de Binderendreef kun je veilig vanuit de auto stemmen.

Je hebt de stempas en een identiteitsbewijs (niet langer dan 5 jaar verlopen) nodig om te stemmen. Let op: Zonder stempas of identiteitsbewijs kun je NIET stemmen. 

Geen geldig identiteitsdocument?

  • Vraag op tijd een nieuw identiteitsbewijs aan bij de gemeente (let op: 6 werkdagen levertijd).
  • Wil je geen nieuw identiteitsbewijs aanvragen? bij de gemeente kun je tot uiterlijk vrijdag 12 maart, 17.00 uur schriftelijk een volmacht aanvragen. Bij deze volmacht heb je geen geldig identiteitsbewijs nodig.

Merk je pas op de verkiezingsdag dat je het identiteitsbewijs kwijt bent? Vraag dan bij de gemeente een verklaring van het verlies. Zo kun je toch stemmen met deze verklaring en een ander pasje met je persoonsgegevens en een goedgelijkende foto (bijvoorbeeld  een OV-chipkaart) .

Stemmen en Corona

Vanwege Corona gelden speciale maatregelen. Zo doe je een gezondheidscheck voordat je gaat stemmen. Bij klachten ga je niet naar een stemlokaal. Je kunt dan iemand anders vragen om jouw stem uit te brengen. Dat heet machtigen. Kijk op de achterkant van je stempas hoe je dat doet. Als je tot een risicogroep behoort, kun je ook stemmen op 15 en 16 maart.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van het gemeentehuis zijn als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen