Waarom heeft het zo lang geduurd voor de brand onder controle was?

Een veenbrand is lastig te bestrijden. Het veen is een zeer goede brandstof. Dat wisten ze vroeger al, toen er turf gewonnen werd in de Deurnese Peel. Op meerdere plekken zit de smeulende brand diep in de grond, tot soms wel 1,5 meter. Het bestrijden van de brand werd lange tijd nog eens bemoeilijkt door het weer: het was tijden droog en warm en er viel nauwelijks regen.

Door een combinatie van de inzet door Staatsbosbeheer en de aannemer én de regen die is gevallen, zijn de smeulhaarden flink gedoofd. Het belangrijkste is vooral dat de rookoverlast voor de bewoners flink is afgenomen. Er zijn mogelijk wel nog ondergrondse smeulhaarden. Staatsbosbeheer blijft de situatie goed in de gaten houden. Zodra er een nieuwe smeulhaard wordt ontdekt, wordt daar actie op ondernomen.

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen