Waarom zijn er geen aannemers met specialistisch materieel ingezet?

In de eerste dagen van de brand viel de inzet onder verantwoordelijkheid van de brandweer. De brandweer schat de risico’s van inzet in. Immers je haalt mensen het gebied in voor wie brandbestrijding geen dagelijkse kost is. Na deze eerste dagen heeft de brandweer het gebied terug overgedragen aan Staatsbosbeheer en hebben zij aannemers met specialistisch materieel ingezet bij de bestrijding van de smeulende veenbrand.

In de eerste dagen van het incident is de inzet van aannemers meermaals overwogen, wat heeft geleid tot beperkte inzet van aannemers. Door de dynamiek en ontwikkeling van de brand was het op een aantal plaatsen niet verantwoord om aannemers met beperkte beschermingsmiddelen in te zetten. Werken in de rook en het vuurfront is voorbehouden aan brandweerpersoneel dat daarvoor is opgeleid en toegerust.

Er zijn momenten geweest dat aannemers ter plaatse zijn gevraagd voor bepaalde werkzaamheden, maar deze uiteindelijk niet zijn ingezet. Dit kwam doordat de brand zich tussentijds dusdanig ontwikkelde dat dit niet meer verantwoord was.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen