Welke onderzoeken zijn er uitgevoerd?

Er zijn drie onderzoeken uitgevoerd:

1. Ontstaan en verloop van de brand

Dit is een technisch onderzoek naar het ontstaan en verloop van de brand. Een dergelijk onderzoek vindt altijd plaats na een brand van deze omvang. Het onderzoek is uitgevoerd door brandweer Nederland en het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV). Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft hen verzocht dit onderzoek uit te voeren.

2. Evaluatie van eerder beleid

Het tweede onderzoek is uitgevoerd door een onafhankelijke onderzoekscommissie, in opdracht van de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant. De onderzoekscommissie onderzocht de (bestuurlijke) samenwerking om een onbeheersbare natuurbrand te voorkomen. Het ging om de samenwerking in de periode voor de brand.

3. Brandveiligheid en natuurbeheer

Het derde onderzoek gaat over de relatie tussen brandveiligheid en natuurbeheer. Dit onderzoek kent drie opdrachtgevers: gemeente Deurne, provincie Noord-Brabant en Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, waarvan de gemeente Deurne de hoofdopdrachtgever is. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Wageningen University en Research (WUR).

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen