Werkzaamheden Liesselseweg

Bij de Liesselseweg staan verkeerslichten uit de jaren 80. Toen reden er nog veel minder auto’s. De verkeerslichten worden vervangen. Er komt een modern en slim regelsysteem dat veel beter reageert op het aanbod van verkeer. Ook wordt het systeem beter afgesteld op de spoorwegovergang. Dit moet zorgen voor een veiligere situatie en een betere doorstroming van het verkeer.

De verkeerslichten worden vervangen bij het kruispunt Liesselseweg-Toon Kortoomslaan-Amstel-Tramstraat en bij de kruising Liesselseweg-Fabriekstraat-Hub van Doorneweg. Het systeem van de verkeerslichten communiceert ook met de lichten en slagbomen van de spoorwegovergang. Dit zorgt er ook voor dat auto’s op tijd van de spoorwegovergang af zijn zodra een trein moet passeren.

Asfalteren

Tegelijkertijd met de vervanging van de verkeerslichten, worden de twee kruispunten aan weerszijden van het spoor opnieuw geasfalteerd. Dit wordt bewust gecombineerd uitgevoerd, zodat er maar één keer overlast is voor het verkeer.

Planning en wegafsluiting

De werkzaamheden zijn op maandag 3 juni van start gegaan en duren tot en met 19 juli. Het werk is gestart aan de kant van de Amstel-Toon Kortoomslaan-Tramstraat (noordzijde van het spoor). Daarna komt het kruispunt aan de zuidzijde van het spoor aan de beurt. Tijdens de werkzaamheden is de spoorwegovergang Liesselseweg afgesloten voor doorgaand verkeer en er worden omleidingsroutes ingesteld. De omleidingen worden aangegeven met gele borden.

Het werk vindt in 2 fases plaats. De verkeerslichten zijn gekoppeld. Als de werkzaamheden plaatsvinden aan de verkeersregelinstallatie Amstel-Tramstraat staan de stoplichten op de Hub van Doorneweg-Fabriekstraat op knipperen en vice versa.

Voor de hulpdiensten zijn de wegen altijd bereikbaar.

Financiering

De spoorwegovergang bij de Liesselseweg wordt aangepakt vanuit het Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO). Voor dit project krijgt Deurne cofinanciering van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en van provincie Noord-Brabant.

Heeft u vragen?

Bij vragen kunt u contact opnemen met:

  • Ruud van Wijlick (uitvoerder aannemer Heijmans Infra), telefoonnummer 06-15 46 88 39
  • Ad Goossens (opzichter gemeente Deurne), telefoonnummer 06-53 51 41 39
  • Eric Peeters (projectleider Heijmans Infra), telefoonnummer 06-53 86 51 89
Terug

Pagina opties