Een vernieuwd, duurzaam gebouw met een nieuw gebruik: "Het Huis voor de Samenleving".

‘Een plek waar mensen zich prettig voelen en graag binnenlopen. Waar we moderne dienstverlening aanbieden en samenwerken. Waar mensen een kopje koffie drinken en elkaar ontmoeten.

Verbinding in het centrum

Het gemeentehuis heeft een prominente en centrale plek in Deurne. We willen naar een meer open en transparant gebouw. En we willen het gebouw zo aanpassen dat er letterlijk een verbinding in het centrum ontstaat.

Onder één dak

In dit huis komen inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente samen om elkaar te ontmoeten, te recreëren en samen te werken. Het gebouw is dus niet alleen een gemeentehuis maar ook de thuisbasis voor Zorg in Deurne, LEVgroep, GripOpSchuld, Stichting Leergeld, Senzer, MEE, Peelgemeenten, politie en de bibliotheek. Alles gericht op een optimale dienstverlening richting onze inwoners. We willen dat het een plek wordt voor de inwoners waar ze graag en veel komen, een thuis voor alle Deurnenaren van jong tot oud. 

De zoete inval

Het Huis is een Brabantse ‘zoete inval’, een plaats waar je zo maar even binnenloopt. Is er wat te doen? Een leuke tentoonstelling, de laatste versie van je favoriete tijdschrift lezen, de mooie kunst bekijken, genieten van de unieke architectuur, even een vraag over je woonomgeving stellen, of na het winkelen even een ‘bakkie doen’. Van, voor, met ons allen als inwoner/ondernemer te Deurne. Even een zaaltje nodig voor een regelen van een buurtfeest, een bijeenkomst van ondernemerscontact, een kraampje in de grote markthal? Het kan allemaal in ons Huis.

Duurzaam gebouw

De verbouwing van het gemeentehuis wordt aangegrepen om het gebouw meteen duurzaam te maken. Op deze manier maken we het gebouw in één keer klaar voor de toekomst. Er worden allerlei duurzaamheidsmaatregelen toegepast, zoals ledverlichting, HR+++ glas, aanbrengen van isolatie, warmte-koude opslag en zonnepanelen op een externe locatie. Daarnaast gaan we van het gas af. Door deze maatregelen gaat het gebouw in één klap van energielabel F naar energielabel A.

Wat is er te doen

Alle bewoners van het huis zijn bereikbaar via één gezamenlijke hoofdingang. Een gastheer/vrouw zorgt voor een warm welkom en wijst mensen de weg. Er zijn klanttafels waar inwoners geholpen worden voor hun paspoort, rijbewijs etc. Er is een plek waar inwoners terecht kunnen met al hun vragen op het gebied van Jeugd & Gezin, Hulp en Ondersteuning (WMO) en Armoede en Schulden. Ook de bibliotheek is gehuisvest in het gebouw. Naast de boekenkasten die over de begane grond verspreid staan, zijn er ook plekken voor kinderen om even een boek te lezen of voor studenten om te studeren. Bezoekers kunnen tijdens hun verblijf een kopje koffie drinken in het lunch/werkcafé of op het terras in de groene binnentuin. 

Welke faciliteiten zijn er

We willen naar een gebouw met een flexibele indeling.  Er zijn verschillende ruimtes die door verenigingen, organisaties en ondernemers gebruikt kunnen worden voor bijeenkomsten of vergaderingen. Deze variëren van klein tot groot. Partijen in huis organiseren gezamenlijk lezingen, tentoonstellingen, workshops en activiteiten voor verschillende doelgroepen, op basis van de behoefte van de inwoners.