Biodiversiteit

Variatie in planten en dieren houdt de natuur in evenwicht.

“Bio” betekent leven en “diversiteit” betekent afwisseling, verschillen. Biodiversiteit gaat over alle soorten flora (planten) en fauna (dieren) en de samenhang en balans daartussen. Variatie tussen soorten is erg belangrijk, want stel je eens voor dat er alleen maar muggen zijn. Of dat de hele wereld alleen maar bestaat uit gras.

Zonder biodiversiteit bestaat er geen landbouw, of schoon water. Het klimaat waar wij ons allemaal voor inzetten zou zonder biodiversiteit nog veel slechter af zijn; minder stabiel ook. Dus alle reden om de biodiversiteit een handje te helpen. Er is een speciale website over biodiversiteit waar u hier meer over kunt lezen.

Wat kan ik zelf doen?

Er zijn veel manieren om de biodiversiteit te helpen. Zo kunt u de tuin vol zetten met planten en bloemen. Ook een vogelkast of insectenhotel hebben een positief effect. De vuistregels voor biodiversiteit in de tuin zijn schuilplaats, nestplaats en eten. Als u er voor zorgt dat deze drie onderdelen voorkomen in de tuin of omgeving zult u zien dat de biodiversiteit toeneemt. Meer handige tips vindt u in deze brochure biodiversiteit.

Meer informatie en ondersteuning

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van het gemeentehuis zijn als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen