Partners in duurzaamheid

Samen staan we sterker! Er zijn verschillende stichtingen en organisaties die zich hard maken voor duurzaamheid.

 • Energyport Peelland (EPP)

  EPP is het energieloket voor Deurne en bestaat uit verschillende ondernemers die zich inzetten voor een duurzame en lokale energie- en grondstoffenmaatschappij. U kent ze misschien wel als initiatiefnemer van Zonnepark de Vlaas of als beheerder van het energieloket in de Ossenbeemd. EPP wilt mensen helpen en begeleiden bij het verduurzamen. Ze organiseren ook inspiratiebijeenkomsten. Check voor meer informatie de website van Energyport Peelland.

 • Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland

  De bijenhoudersvereniging is actief betrokken bij verschillende groenprojecten in de gemeente Deurne. De expertise van de bijenhoudersvereniging ligt bij het beoordelen van de beplantingsplannen. Zij weten welke beplantingen het meest geschikt zijn voor de lokale bijen. En die dragen flink bij aan de biodiversiteit. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de bijenhoudersvereniging.

 • Parkmanagement Peelland (PMP)

  PMP is een stichting die zich inzet voor aangesloten bedrijven in Deurne en Liessel. Door de gezamenlijke wensen van de bedrijven te inventariseren kunnen er grote successen worden behaald met minder inspanning. PMP richt zich onder andere op het verduurzamen van bedrijventerreinen en de interne werkprocessen. Check voor meer informatie de website van Parkmanagement Peelland.

 • Team 2030

  Team 2030 is een initiatief dat is ontstaan in 2014 onder de naam Team 2015. Hun doel? De Global Goals voor Deurne halen. Daarvoor leggen ze verbinding tussen inwoners, organisaties en bedrijven.  Team 2030 is het vervolg en gaat verder daar waar Team 2015 is gebleven. Ze zijn actief op social media en organiseren bijeenkomsten over duurzaamheid en de Global Goals. Voor meer informatie kunt u terecht op de Facebookpagina van Team 2030.

 • De Ossenbeemd

  De Ossenbeemd is een natuur- en milieucentrum waar jong en oud welkom zijn voor ontspanning en educatie over natuur, milieu en duurzaamheid. Kinderen leren al spelenderwijs alles over de natuur en het milieu. Ze organiseren natuurexcursies en hebben lespakketten voor alle leeftijden. De Ossenbeemd zet zich in voor bewustwording van de relatie tussen mensen, natuur en de uitputting van energie en natuurlijke voorraden. Check voor meer informatie de website van de Ossenbeemd.

 • Groenloket Deurne

  Het Groenloket Deurne is het verzamelpunt voor idee├źn en aanpassingen van groenvoorzieningen bij u in de buurt. Wilt u graag nestkasten plaatsen in het park bij u in de buurt? Of bent u benieuwd welke soorten vleermuizen er in Deurne aanwezig zijn? Dit zijn enkele voorbeelden waarvoor het Groenloket Deurne is opgericht. Het loket is voor zowel individuen als verenigingen. Check voor meer informatie de website van het Groenloket.

 • Bergopwaarts (BOW)

  BOW is een woningbouwvereniging die zich niet alleen inzet voor hun huurders, maar ook voor duurzaamheid. Ze streven naar een fijne en duurzame woon- en leefomgeving. Zo heeft BOW de ambitie om hun woningen te verduurzamen en de huurders te stimuleren en inspireren aan de slag te gaan. Check voor meer informatie de website van Bergopwaarts.

Terug

Pagina opties