Partners in duurzaamheid

Energyport Peelland (EPP) is een coöperatie zonder winstoogmerk met enkele honderden leden – zowel particulieren als ondernemers en overheidsorganisaties – die zich inzetten om de regio te helpen energieneutraal te maken. Zij doen dat door het stimuleren van energiebesparende maatregelen en het ontwikkelen van initiatieven voor het opwekken van duurzame energie. EPP maakt mogelijk, signaleert, verbindt, stimuleert en initieert duurzame energiekansen. Samen besparen voor de toekomst van onze kinderen!

Naar de pagina energyport

De bijenhoudersvereniging is actief betrokken bij verschillende groenprojecten in de gemeente Deurne. De expertise van de bijenhoudersvereniging ligt bij het beoordelen van de beplantingsplannen. Zij weten welke beplantingen het meest geschikt zijn voor de lokale bijen. En die dragen flink bij aan de biodiversiteit.

Naar de pagina bijenhouders

PMP is een stichting die zich inzet voor aangesloten bedrijven in Deurne en Liessel. Door de gezamenlijke wensen van de bedrijven te inventariseren kunnen er grote successen worden behaald met minder inspanning. PMP richt zich onder andere op het verduurzamen van bedrijventerreinen en de interne werkprocessen.

Naar de pagina peellandparkeren

Team 2030 is een initiatief dat is ontstaan in 2014 onder de naam Team 2015. Hun doel? De Global Goals voor Deurne halen. Daarvoor leggen ze verbinding tussen inwoners, organisaties en bedrijven.  Team 2030 is het vervolg en gaat verder daar waar Team 2015 is gebleven. Ze zijn actief op social media en organiseren bijeenkomsten over duurzaamheid en de Global Goals. 

Naar de pagina team 2030

De Ossenbeemd is een natuur- en milieucentrum waar jong en oud welkom zijn voor ontspanning en educatie over natuur, milieu en duurzaamheid. Kinderen leren al spelenderwijs alles over de natuur en het milieu. Ze organiseren natuurexcursies en hebben lespakketten voor alle leeftijden. De Ossenbeemd zet zich in voor bewustwording van de relatie tussen mensen, natuur en de uitputting van energie en natuurlijke voorraden.

Naar de pagina ossenbeemd

Het Groenloket Deurne is het verzamelpunt voor ideeën en aanpassingen van groenvoorzieningen bij u in de buurt. Wilt u graag nestkasten plaatsen in het park bij u in de buurt? Of bent u benieuwd welke soorten vleermuizen er in Deurne aanwezig zijn? Dit zijn enkele voorbeelden waarvoor het Groenloket Deurne is opgericht. Het loket is voor zowel individuen als verenigingen.

Naar de pagina Deurne doet 't

BOW is een woningbouwvereniging die zich niet alleen inzet voor hun huurders, maar ook voor duurzaamheid. Ze streven naar een fijne en duurzame woon- en leefomgeving. Zo heeft BOW de ambitie om hun woningen te verduurzamen en de huurders te stimuleren en inspireren aan de slag te gaan.

Naar de pagina Bergopwaarts

Terug

Pagina opties

Verbouwing gemeentehuis

Het gemeentehuis wordt verbouwd. De afdeling Publiekszaken is tijdelijk verhuisd naar Harmoniestraat 5. Daar kunt u terecht voor het aanvragen en afhalen van paspoort, rijbewijs, enzovoorts. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. U kunt hier ook terecht voor het ophalen van PMD-zakken.

Zorg in Deurne blijft tijdens de eerste fase van de verbouwing nog in het gemeentehuis, evenals het college, de directie en de griffie. De toegang tot het gemeentehuis is tijdelijk via de zijingang aan de Oude Martinetstraat 2.

Openingstijden

Mondkapje verplicht

Bezoekt u het gemeentehuis of Zorg in Deurne? Dan is het dragen van een mondkapje weer verplicht.

Gelezen