webinars duurzaamheid

In juli praten we samen over duurzaamheidsthema’s in Deurne

Een energieneutraal Deurne in 2050: dát is onze ambitie! Want de uitstoot van Co2 moet echt omlaag om de klimaatverandering te keren. En dat is in het belang van iedereen.

2050 lijkt misschien nog ver weg, maar we moeten nu al stappen zetten om dat doel te halen. Verduurzamen is een uitdaging voor ons allemaal. We moeten het echt samen oppakken. Daarom willen we zo vroeg mogelijk met u in gesprek over de plannen. Zo kunnen we rekening houden met uw mening en uw ideeën. Het gaat immers om úw leefomgeving!

Twee webinars in juli

Door de corona-maatregelen is het niet mogelijk om inwonersbijeenkomsten te organiseren over twee grote duurzaamheidsthema’s: warmte in huis (warmtetransitie) en de lokale afwegingskaders duurzame energie. Wij geven u toch graag de mogelijkheid om nu al mee te praten over deze plannen. Daarom organiseren wij twee webinars (online bijeenkomsten).

Webinar ‘duurzame warmte in huis’

Dinsdag 14 juli van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur

In de meeste huishoudens is aardgas nu nog een vanzelfsprekende keuze voor verwarmen en koken. Daar komt de komende 30 jaar verandering in. Niet in één keer, maar geleidelijk en in fases. Per wijk wordt bekeken wat er mogelijk is en welke duurzame alternatieven er zijn voor het aardgas. Iedere gemeente, dus ook Deurne, beschrijft dat in een ‘Transitievisie Warmte’. Die visie is in het voorjaar van 2021 klaar. Tijdens dit webinar leggen we uit wat deze ‘warmte transitie’ inhoudt en kunt u vragen stellen en aandachtspunten aan ons meegeven voor deze transitie.

Webinar ‘duurzame energie’

Donderdag 16 juli van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur

We willen meer duurzame energie opwekken. Maar we willen ook ons waardevolle landschap behouden. Daarom gaan we in Deurne zogeheten ‘lokale afwegingskaders’ maken: zie het als een meetlat waarlangs de initiatieven voor duurzame energie, zoals zon– en windenergie, worden gelegd. In het najaar van 2020 is deze notitie klaar. Tijdens dit webinar leggen we uit waarom we in Deurne lokale afwegingskaders opstellen, wat deze lokale afwegingskaders inhouden en welke gebieden in gemeente Deurne een potentieel gebied zijn voor de opwek van duurzame energie. Natuurlijk kunt u ook vragen stellen en aandachtspunten aan ons meegeven.

Wilt u de webinar(s) bijwonen?

Als u de webinar(s) wilt bijwonen, dan kan u zich met  een formulier online aanmelden. Op de dag van het webinar ontvangt u een mail met instructies om deel te nemen.

De presentator van het webinar geeft aan het begin tekst en uitleg. Tijdens de presentatie kunt u uw vragen in de chat stellen. Na afloop van de presentaties beantwoorden we zoveel mogelijk vragen. Lukt het niet om alle vragen te beantwoorden, dan plaatsen we de vragen en antwoorden op een later moment op de website www.deurne.nl. Ook na het webinar kunt u uw vragen mailen naar: info@deurne.nl

Wij hopen u op 14 en/of 16 juli welkom te heten en kijken uit naar een inspirerende bijeenkomst.

Opname webinar

Het webinar wordt opgenomen en gedeeld op de website van gemeente Deurne. Dus bent u verhinderd, dan kunt de bijeenkomst later terugkijken en -luisteren.

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis is weer geopend volgens de normale openingstijden. 

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen