Hoe kunnen we zo veel mogelijk energie besparen en duurzaam opwekken in Deurne? Daarover willen we graag met onze inwoners in gesprek tijdens ons energie-event op 5 juni.

Op weg naar een duurzaam Deurne

Gemeente Deurne wil in 2030 de CO2-uitstoot met 50% naar beneden hebben gebracht ten opzichte van 1990. Daarvoor moeten we maatregelen nemen om energie te besparen en duurzaam energie op te wekken. Samen met de gemeenteraad en onze inwoners willen we deze route naar een duurzaam Deurne vormgeven.

Informatiemarkt en thematafels

Tips over hoe je energie kan besparen of het best duurzame energie op kan wekken? Lokale organisaties helpen je deze avond graag op weg bij hun informatiestand. 

De gemeente wil aan de hand van thema’s graag ideeën en initiatieven ophalen. Dit gebeurt in twee rondes. Dit zijn de thema’s:

  • besparen en opwekken woningen;
  • besparen en opwekken bedrijven;
  • opwek zonne- en windenergie in buitengebied;
  • duurzame warmte;
  • mestvergisting.

Tijd en locatie

Het energie-event vindt plaats op maandag 5 juni van 18.00 tot 20.30 uur. De locatie is het Huis voor de Samenleving, Markt 1 in Deurne. We starten de avond met soep en broodjes.

Aanmelden

Al enthousiast? Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar duurzaam@deurne.nl. Vermeld in de e-mail aan welke twee thematafels je deel wil nemen.