Op vrijdag 17 maart 2023 ontving carnavalsvereniging De Heikneuters de Legpenning van de gemeente Deurne. Zij zetten zich al 66 jaar in voor carnaval in het Heikneuterrijk (St. Jozefparochie). De Legpenning werd overhandigd aan de heer Dick van Goch die in 1959 als 'Prins Dick d’n Uurste' de scepter zwaaide.

Eenbijzondere mijlpaal

De Legpenning werd uitgereikt tijdens de receptie van De Heikneuters in de feesttent bij het Hofke van Marijke. De Legpenning werd overhandigd door locoburgemeester Marinus Biemans.

Carnavalsvereniging De Heikneuters bestaat 66 jaar. Dit is voor carnavalsbegrippen een bijzondere mijlpaal. Al 66 jaar staan De Heikneuters voor elkaar klaar, maar zeker ook voor de inwoners van de St. Jozefparochie. Tradities worden in ere gehouden en er is veel samenhang en verbroedering.

Maatschappelijk betrokken

De maatschappelijke betrokkenheid staat al vanaf het begin hoog in het vaandel bij De Heikneuters. Door het organiseren van activiteiten zorgt de vereniging voor betrokkenheid naar elkaar toe en draagt bij aan de leefbaarheid. Voor jong en oud worden er vanaf de oprichting activiteiten georganiseerd. Iedereen is daarbij welkom. 

De Heilight Parade is een unieke lichtjesoptocht in de regio Peelland. Hier zijn veel kinderen bij betrokken en er is een goede samenwerking met basisschool d’n Bogerd. Deze samenwerking is er ook met SJVV, de scouting en Instuif ’t Hofke.

Met het evenement ‘Heise Mal Prinsengarde der Heikneuters’ wordt elk jaar belangeloos een opdracht uitgevoerd die ten goede komt aan een vereniging of organisatie.

De foto's zijn gemaakt door Hein van Bakel