Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. Wij willen u graag bedanken voor de hulp en zorg die u biedt aan uw naaste. Daarom organiseren we elk jaar de waarderingsactie voor mantelzorgers. Net zoals vorige jaren doen wij dit samen met het Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep. 

Mantelzorgers kunnen zich van 1 september tot en met 31 december 2022 aanmelden voor de waarderingsactie.

Mantelzorgwaardering 2022 

  • een Deurnese cadeaubon van € 50 voor volwassen
  • jonge mantelzorgers tot 18 jaar krijgen een geldbedrag van € 50

Wanneer komt u in aanmerking?

U komt in aanmerking als u als mantelzorger tenminste 8 uur per week en langer dan 3 maanden hulp en ondersteuning biedt. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan geldt dat je opgroeit in een gezin waarin meer dan gebruikelijke zorg wordt gegeven aan een naaste. Gebruikelijke zorg is de normale, dagelijkse ondersteuning die partners, ouders, inwonende kinderen of andere huisgenoten, familie of vrienden aan elkaar bieden.

De woonplaats van de zorgvrager is leidend. Woont u als mantelzorger in Deurne en zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Dan vraagt u de waardering aan in de woongemeente van de zorgvrager.

Aanvragen

Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging van ontvangst per e-mail. Kunt u de aanvraag niet zelf digitaal doen? Vraag dan iemand in uw omgeving die u kan helpen. U kunt ook naar één van de wijkcoördinatoren gaan. Zij helpen u graag verder. In de folder mantelzorgwaardering 2022 vindt u een overzicht van de wijkcoördinatoren per dorp of wijk.

  • Schriftelijk aanvragen 

Een aanmeldformulier kunt u ophalen bij de balie van Zorg in Deurne, het gemeentehuis en bij de wijkcoördinatoren. U kunt het daar ook weer ingevuld afgeven.

U kunt het aanvraagformulier ook opsturen (met postzegel) naar: LEVgroep, t.a.v. Mantelzorg Deurne, Penningstraat 55, 5701 MZ Helmond

Het bedrag van € 50 wordt binnen 4 weken overgemaakt naar de rekening van de mantelzorgers van 4- 18 jaar. Volwassen mantelzorgers krijgen in een Deurnese cadeaubon van € 50.

Heeft u nog vragen?

Neemt u dan contact op met Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep Deurne via telefoonnummer 0493-35 25 00. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Heeft u gevonden wat u zocht?