Er komt een nieuwe maatwerkregeling voor de inwoners van de Peel met een inkomen boven 120% van het netto sociaal minimum. De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren bereiden dit nu samen voor. De maatwerkregeling is een aanvulling op de landelijke regeling eenmalige energietoeslag. Aanvragen kan waarschijnlijk vanaf 1 januari 2023.

Tegemoetkoming op maat

De Peelgemeenten willen de gezinnen met een hoger inkomen helpen met een tegemoetkoming op maat. De nieuwe regeling is bedoeld voor huishoudens die niet rond kunnen komen vanwege de hoge energierekening, maar die door een te hoog inkomen geen recht hebben op de landelijke regeling. 

Voorwaarden en aanvragen

Aanvragen is nu nog niet mogelijk. Gezinnen of inwoners die moeite hebben met rondkomen en hulp daarbij willen, kunnen zich wél alvast melden bij de eigen gemeente. We maken binnenkort via een persbericht en op de sociale media bekend vanaf welk moment u de maatwerkregeling kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Houd dus onze kanalen in de gaten als u hierover meer wilt weten. 

Eenmalige energietoeslag lagere inkomens in 2023

Het kabinet heeft bekendgemaakt dat er over 2023 opnieuw een eenmalige energietoeslag komt voor gezinnen en inwoners met een lager inkomen (tot 120% van het netto sociaal minimum). De landelijke voorwaarden voor de uitbetaling zijn nog niet bekendgemaakt. De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren wachten de publicatie van de landelijke regels af. Dit betekent dat u pas in 2023 de eenmalige energietoeslag kunt aanvragen. Ook informatie over een eventuele automatische betaling volgt waarschijnlijk pas in 2023. Houd onze berichten in de pers en sociale media goed in de gaten. Op het moment dat er meer bekend is over de uitbetaling in 2023, verspreiden wij de informatie via deze kanalen.