Op 13 december heeft de gemeenteraad van Deurne de subsidieregeling sustainable development goals vastgesteld. De regeling heeft als doel vrijwilligersorganisaties en particulieren financieel te ondersteunen in het uitvoeren van activiteiten die een bijdrage leveren aan SDG’s (Sustainable Development Goals of Global Goals).

Sustainable Development Goals

De SDG’s/Global Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Vrijwilligersorganisaties kunnen in aanmerking komen voor deze subsidieregeling wanneer zij activiteiten organiseren die een steentje aan bijdragen aan de sustainable development goals van de verenigde naties. Enkele voorbeelden van activiteiten zijn: het aanleggen van een moestuin om zo te zorgen voor minder honger, gendergelijkheid te bevorderen en het  organiseren van een activiteit om biodiversiteit te bevorderen. Ga voor een overzicht van de 17 Global Goals naar: www.sdgnederland.nl/de-17-sdgs/(externe link)

Ondersteuning aanvragen

Vrijwilligersorganisaties en particulieren kunnen vanaf nu hun aanvraag indienen voor 1 april 2023 via de  de pagina Subsidieregeling Sustainable Development Goals.

Het college neemt voor 29 april een besluit over het al dan niet toekennen van de subsidie.