Woningen duurzamer maken, natuur en milieu: daar leert NMEC De Ossenbeemd onze inwoners en hun bezoekers over. De gemeente geeft NMEC De Ossenbeemd een structurele subsidie. Zo kunnen zij deze werkzaamheden ook in de toekomst goed uit blijven voeren.

De Ossenbeemd heeft een belangrijke rol in onze gemeente

Wethouder Tom Oomen:

“De Ossenbeemd is een belangrijke organisatie in onze gemeente. Met hun kennis over natuur, milieu en duurzaamheid werken ze mee aan ons doel voor een Duurzaam Deurne. Daarom krijgt De Ossenbeemd structureel subsidie. Daarmee kunnen ze nog meer inwoners bereiken.”

Inwoners krijgen advies over verduurzamen tijdens het spreekuur

In De Ossenbeemd kunnen inwoners terecht voor informatie over het verduurzamen van hun woning. Deze informatie wordt gegeven door het EnergieHuis Slim Wonen. Dit spreekuur is gratis en vindt plaats in het bezoekerscentrum van De Ossenbeemd. In de maanden juli en augustus is er geen spreekuur. De openingstijden voor september zijn nog onbekend. Ook een dagje uit bij De Ossenbeemd geeft inwoners inspiratie hoe zij duurzaam om kunnen gaan met hun omgeving. Daarnaast verzorgt De Ossenbeemd ook allerlei excursies op het gebied van natuur en milieu, bijvoorbeeld schoolreisjes en fietstochten.