Met Stoptober is de kans dat je blijvend stopt wel 5x groter. Het geheim? Je doet het samen! In de afgelopen jaren deden meer dan 400.000 rokers mee aan de actie om vanaf 1 oktober te stoppen.

Eva Simons en Tommie Christiaan gaan vanaf 1 oktober proberen te stoppen met roken. De zangeres en de musicalacteur zijn dit jaar ambassadeur van de jaarlijkse actie Stoptober. Ook autocoureur Tim Coronel en journalist Arno Kantelberg geven dit jaar het goede voorbeeld. Stoptober wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd.

Meedoen aan Stoptober

Inschrijven kan op www.stoptober.nl(externe link). Via Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok, Instagram en stoptober.tv kun je Stoptober volgen, advies krijgen en in contact komen met andere stoppers.

Stoppen met roken hulp

Kun je extra hulp gebruiken bij het stoppen met roken? Download dan de gratis Stoptober app. De app helpt je om gemotiveerd te blijven, geeft tips om moeilijke momenten door te komen en beloont je voor mijlpalen die je bereikt. Meer hulp nodig? De meeste zorgverzekeraars vergoeden eenmaal per jaar een stoppen met roken programma. De begeleiding én hulpmiddelen (zoals nicotinepleisters) zijn dan gratis. Check bij je verzekeraar hoe het geregeld is. In Deurne biedt Ames Sport & Zorg een stoppen-met-roken-cursus aan, zie Stoppen met roken | Ames Sport & Zorg(externe link). Zij zijn partner van Kei Goed Gezond en Gelukkig Deurne (voorheen het sport- en preventieakkoord).

Meer info vind je op www.stoptober.nl(externe link). Ook kun je bij uw huisarts terecht.