Om de voordelen van wasbare luiers te ervaren, geeft de gemeente aan inwoners subsidie bij de aankoop van een start- of basispakket wasbare luiers. Gemeente Deurne wil hiermee inwoners stimuleren om een bijdrage te leveren aan het verminderen van de hoeveelheid restafval. Wegwerpluiers nemen een vrij groot deel in van de afvalberg. De subsidie bedraagt éénmalig € 100,- per huishouden.

Waarom wasbare luiers?

Een kind draagt gemiddeld zo’n 5 luiers per dag, voordat het zindelijk wordt. Dat zijn zo’n 150 luiers per maand ofwel zo’n 300 kilo aan afval per jaar. Stel dat je hiervoor wasbare luiers zou gebruiken? Wasbare luiers zorgen voor minder afval en zijn beter voor het milieu dan wegwerpluiers, ook als je het wassen en de productie ervan meetelt. Op de lange termijn zijn wasbare luiers ook beter voor de portemonnee.

Eerst even uitproberen?!

Begin eens met het kopen van een startpakket wasbare luiers. Deze zijn eenvoudig online te bestellen. Wasbare luiers zijn makkelijk in gebruik en comfortabel voor je kind. Meer informatie en tips voor het gebruik van wasbare luiers zijn te vinden op de website van wasbare luierwereld en de website van wasbare luiers vergelijken. Via de subsidie voor wasbare luiers wordt 100 euro van het startpakket vergoed. Het proberen waard!

Aanvragen subsidie wasbare luiers

U koopt een start- of basispakket wasbare luiers en bewaart de bon. De aanvraag voor de subsidie doet u digitaal. U moet daarbij de bon uploaden als bewijsstuk. De subsidie is alleen voor particulieren en geldt niet voor het huren van wasbare luiers.

Lees alle informatie over de subsidie voor wasbare luiers en vraag de subsidie aan.