Onlangs mocht wethouder Willy van den Berg certificaten uitreiken aan de deelnemers van Beweging Werkt. Het was opnieuw een succesvolle editie. In de 7 weken voorafgaand aan dit moment waren Buurtsportcoaches Ingrid Bloemers en Michel van Eunen van LEEF samen met Anne van de Wiel van Senzer iedere woensdagochtend actief met een groep werkzoekenden. Het bewegen en samenzijn én de informatie die de deelnemers ontvingen hebben tot mooie resultaten geleid.

Activiteiten en sprekers

De activiteiten waren onder andere mountainbiken, boogschieten, een stormbaan, wandelen en een bootcamp. Wekelijks kwam er ook een gastspreker van bijvoorbeeld Algemeen Maatschappelijk Werk, Werkcafé, Deurne voor elkaar, Grip op schuld en Senzer vertellen over hun werkzaamheden. Tijdens de laatste bijeenkomst kwam een ervaringsdeskundige haar verhaal vertellen. Deze jongedame maakte erg veel indruk op de deelnemers die op hun beurt aangaven nu nog gemotiveerder te zijn om te werken. Een van de deelnemers: “Tijdens de training ontving ik veel waardevolle informatie over de Nederlandse samenleving. Ook leerde ik hoe we in een groep kunnen samenwerken. Na deze training wil ik niet individueel werken maar in een groep.”

Behaalde resultaten

Buurtsportcoach Michel van Eunen: “Het was een zeer enthousiaste groep deelnemers, waarmee we wederom mooie resultaten hebben geboekt. Zo lopen 3 deelnemers een dagje mee bij Senzer, zijn 2 deelnemers gestart met vrijwilligerswerk, 1 deelnemer start in september met een opleiding en 1 deelneemster gaat zich verdiepen in de mogelijkheden tot bijscholing als kapster en wil graag een eigen salon beginnen. Daar doen we het voor!” De intentie is om dit project twee keer per jaar te doen, met verschillende doelgroepen.