De gemeente Deurne heeft forse ambities op het gebied van mobiliteit. We streven naar een robuust mobiliteitssysteem voor iedereen. We hebben ambities op het gebied van duurzame mobiliteit, en een goede bereikbaarheid. Dat doen we samen met de regio en MRE. We bouwen samen met inwoners, ondernemers en organisaties aan een mobiele, bereikbare én verkeersveilige samenleving welke vorm krijgt in ons gemeentelijke verkeers- en vervoersplan (GVVP).

Je bent een éénpitter en tegelijkertijd werk je nooit alleen. Je netwerk is groter dan de gemeente Deurne. Je moet een goede balans vinden tussen je eigen opgaven en tijd voor anderen die steeds een beroep op je doen.

De rol ziet er in hoofdlijnen zo uit

Binnen het team Ruimte Ontwikkeling ben je als 'beleidsmedewerker mobiliteit' strategisch en tactisch betrokken bij deze ontwikkelingen, stel je (mede) het beleid op, faciliteer je mobiliteits-projecten, adviseer je het bestuur maar ook je collega’s. Je vertegenwoordigt Deurne in regionaal en MRE verband en bent spil in het web richting Prorail. Belangrijke onderdelen van de functie zijn de beleidsmatige en verkeerstechnische kant. Je signaleert trends op het gebied van mobiliteit en vertaalt deze naar strategie en beleid. Je vervult een belangrijke brugfunctie tussen (strategisch) beleid en (operationele) uitvoering en daarmee ook tussen de teams Ruimte Ontwikkeling en Beheer. Daarnaast vertaal je beleid naar werkbare oplossingen in de dagelijkse praktijk. Je stelt een (meerjarige) programmabegroting op, verzorgt de verantwoording hiervan en voert het budgethouderschap. Je werkt hierbij nauw samen met de operationele verkeerskundige en civiele projectleiders. Ook ben je een vraagbaak voor het bestuur op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit.

Herken je je in deze talenten?

Herken je je in deze talenten of wil je je hierin ontwikkelen?

 • Samenwerken
 • Verkeerskunde is meer dan je rijbewijs hebben
 • Technisch inzicht
 • Anticiperen
 • Onderzoeken

Je bent communicatief sterk en vaardig, je kunt goed luitsteren en durft door te vragen. Je houdt van eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Je bent enthousiast, initiatiefrijk en in staat te komen tot eigentijdse oplossingen van mobiliteitsvraagstukken. Je bent in staat om integraal te werken en betrekt tijdig andere disciplines. Je kunt schakelen van strategie naar praktijk, neemt daarbij op een natuurlijke manier het initiatief en de regie.

Je hebt gevoel voor een politiek-bestuurlijke omgeving en kunt hier goed in werken.

Jouw talenten zet je in om ….

Majeure thema’s en projecten als een tunnel, aanpassingen aan de N270 en N279 en een
snelfietsroute mede vorm te geven en te realiseren. Ook ben je betrokken bij
verkeerskundige projecten binnen de fysieke leefomgeving en werk je actief mee aan de
oplossing van mobiliteitsvraagstukken in de regio. Je gaat er actief op uit, zodat je weet wat
er leeft. In je projecten werk je nauw samen met college, gemeenteraad, inwoners,
ontwikkelaars en collega’s.

Werken bij de gemeente Deurne

In Deurne maken we wat ingewikkeld is eenvoudig. We luisteren om te begrijpen en hebben oog voor de mens achter het verhaal. Bevlogen en ondernemend zoeken we altijd naar de beste oplossing, in onze dienstverlening, projecten én onze onderlinge samenwerking.
Je komt terecht in een flexibele en inspirerende werkomgeving, waar we met passie en plezier aan onze gezamenlijke doelen werken. Je krijgt de kans om impact te maken op de maatschappij en kan hiermee écht het verschil maken. Deurne. Daar doen we het voor!

Passen wij bij elkaar?

We zijn continu in ontwikkeling en hebben mooie ambities. Onze medewerkers zijn daarin de drijvende kracht. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe talenten die zich herkennen in onze kernwaarden.

Icon voor Bevlogen (uit de BROS strategie)

Bevlogen: Passie, plezier, energie en toewijding voor Deurne.

Icon voor Resultaatgericht (uit de BROS strategie)

Resultaatgericht: Haalt doelstellingen en concrete resultaten. Geeft niet op, stelt plannen bij en houdt doel voor ogen.

Icon voor Ondernemend (uit de BROS strategie)

Ondernemend: Denken, durven, doen. Blijft verbeteren en verlegt grenzen.

icon voor samenwerkend (uit de BROS strategie)

Samenwerkend: Actief op zoek naar samenwerking. Gebruikt kennis en talenten. Leeft zich in en schakelt in rollen. 1+1=3.

Zie je raakvlakken?

We zijn op zoek naar talenten en dan maakt het niet uit of je een starter, zij-instromer, rot in het vak of wat dan ook bent. We nodigen je uit om te reageren! Je krijgt bij ons altijd de mogelijkheid om te groeien en ontwikkelen. We bespreken dan samen hoe jij je verder kan ontwikkelen in je talenten.

Wat bieden we jou?

 • Wij werken flexibel, dit betekent dat we in het team samen afspraken maken over waar en wanneer je werkt.
 • Je kunt full time (36 uur) aan de slag. Ben je minder uur per week beschikbaar laat het ons even weten.
 • Een passend salaris van minimaal € 3.719,- tot maximaal € 5.366,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. (schaal 10A, HR21-profiel Medewerker ontwikkeling II).
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage van 17,05%.
 • Een tegemoetkoming ziektekosten van € 168,- of € 296,- bruto per jaar (afhankelijk van je salaris).
 • Een prima pakket arbeidsvoorwaarden met onder andere: uitruil woon-werkverkeer, aan- en verkoop verlofuren, hybride werken, een eigen mobiele telefoon en laptop, thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een online leerplatform BROS academie, elektrische deelfietsen en (na afronding van de verbouwing) een inspirerende werkomgeving in het nieuwe ‘Huis voor de samenleving’.

Meer informatie

Interesse in dit profiel, maar heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met Roel van den Munckhof, teamleider Ruimte Ontwikkeling. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0493 - 38 77 11.

Direct reageren?

Solliciteer nu naar de functie Beleidsontwikkelaar verkeer en mobiliteit

Je ontvangt zo snel mogelijk van ons bericht over de verdere sollicitatieprocedure.