Heb jij interesse in de politiek en vind jij het interessant hoe het er bij een gemeente aan toe gaat? Dan is deze rol iets voor jou!

In de gemeenteraad van Deurne zitten 7 politieke partijen, met in totaal 23 leden. Jouw belangrijkste taak is om, samen met de griffier, de gemeenteraad te ondersteunen, informeren en adviseren. Daarnaast ben je de schakel tussen gemeenteraad, college van burgemeester en wethouders, gemeentesecretaris en de organisatie. Verder ondersteun je als commissiegriffier een aantal raadscommissies. Als medewerker griffie val je onder de eindverantwoordelijkheid van de raadsgriffier.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Je bent sociaal en communicatief sterk want binnen jouw functie heb je veel contact met raadsleden, collega’s, inwoners en belanghebbenden. Het kan zijn dat je in je werk te maken krijgt met tegengestelde belangen. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en je kunt optreden als een neutraal adviseur, zonder eigen politieke voorkeur. Ook ben je integer, flexibel, zelfstandig en organisatorisch vaardig.

Je hebt er geen bezwaar tegen dat de werkzaamheden deels in de avonduren plaatsvinden. Vanwege de complexe werkomgeving is het fijn als je een mbo+ werk- en denkniveau hebt. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal is voor deze functie erg belangrijk.

De rol ziet er in hoofdlijnen zo uit

 • Je ondersteunt bij besluitvorming en bestuurlijke processen.
 • Je ondersteunt bij het opstellen van de conceptagenda’s van raad en commissies.
 • Je beheert de centrale raadsagenda en de algemene griffiemailbox.
 • Je beheert en bewaakt de logistieke procesgang van de raad binnen het zaaksysteem.
 • Je beheert het raadsinformatiesysteem iBabs.
 • Je bent het facilitaire en administratieve aanspreekpunt.
 • Je organiseert raadsactiviteiten.
 • Je coördineert de administratieve werkzaamheden binnen de griffie, je ziet verbeteringen, doet verbetervoorstellen en voert deze na overleg door.
 • Als commissiegriffier ben je aanwezig bij de commissievergadering en zorg je voor de voorbereiding, begeleiding en nazorg van de vergaderingen. Daarnaast adviseer je en ondersteun je de voorzitter.

Herken je je in deze talenten?

Herken je je in deze talenten of wil je je hierin ontwikkelen?

 • Zorgvuldig plannen
 • Schrijfvaardigheid
 • Politiek-bestuurlijk sensitief
 • Gevoel voor details
 • Flexibel

Jouw talenten zet je in om…

De griffie Deurne verder te ontwikkelen. De griffie bestaat momenteel uit de griffier en een
medewerker griffie. Geen dag is bij ons hetzelfde. Continu schakelen we tussen
gemeenteraad, inwoners, maatschappelijk middenveld, bedrijfsleven, college van
burgemeester & wethouders en ambtelijke organisatie. Wij geven als griffie (on)gevraagd
procesmatig en inhoudelijk advies.

De griffie is met de gemeenteraad in gesprek over de ambities van de raad en de rol van
griffie hierin. Het resultaat hiervan biedt ontwikkelmogelijkheden en kansen voor de
toekomstige griffie van Deurne en dus ook voor jou.

Werken bij de gemeente Deurne

In Deurne maken we wat ingewikkeld is eenvoudig. We luisteren om te begrijpen en hebben oog voor de mens achter het verhaal. Bevlogen en ondernemend zoeken we altijd naar de beste oplossing, in onze dienstverlening, projecten én onze onderlinge samenwerking.
Je komt terecht in een flexibele en inspirerende werkomgeving, waar we met passie en plezier aan onze gezamenlijke doelen werken. Je krijgt de kans om impact te maken op de maatschappij en kan hiermee écht het verschil maken. Deurne. Daar doen we het voor!

Passen wij bij elkaar?

We zijn continu in ontwikkeling en hebben mooie ambities. Onze medewerkers zijn daarin de drijvende kracht. Wij zijn daarom op zoek naar nieuwe talenten die zich herkennen in onze kernwaarden.

Icon voor Bevlogen (uit de BROS strategie)

Bevlogen: Passie, plezier, energie en toewijding voor Deurne.

Icon voor Resultaatgericht (uit de BROS strategie)

Resultaatgericht: Haalt doelstellingen en concrete resultaten. Geeft niet op, stelt plannen bij en houdt doel voor ogen.

Icon voor Ondernemend (uit de BROS strategie)

Ondernemend: Denken, durven, doen. Blijft verbeteren en verlegt grenzen.

icon voor samenwerkend (uit de BROS strategie)

Samenwerkend: Actief op zoek naar samenwerking. Gebruikt kennis en talenten. Leeft zich in en schakelt in rollen. 1+1=3.

Zie je raakvlakken?

We zijn op zoek naar talenten en dan maakt het niet uit of je een starter, zij-instromer, rot in het vak of wat dan ook bent. We nodigen je uit om te reageren! Je krijgt bij ons altijd de mogelijkheid om te groeien en ontwikkelen. We bespreken dan samen hoe jij je verder kan ontwikkelen in je talenten.

Dit bieden we jou

 • Wij werken flexibel, dit betekent dat we samen afspraken maken over waar en wanneer je werkt.
 • Je kunt parttime (24-28 uur) aan de slag. Ben je minder uur per week beschikbaar laat het ons even weten.
 • Een passend salaris van minimaal € 2.484,- tot maximaal € 3.591,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. (schaal 8, HR21-profiel medewerker administratief & secretarieel I).
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage van 17,05%.
 • Een tegemoetkoming ziektekosten van € 168,- of € 296,- bruto per jaar (afhankelijk van je salaris).
 • Een prima pakket arbeidsvoorwaarden met onder andere: uitruil woon-werkverkeer, aan- en verkoop verlofuren, hybride werken, een eigen mobiele telefoon en laptop, thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een online leerplatform BROS academie, elektrische deelfietsen en (na afronding van de verbouwing) een inspirerende werkomgeving in het nieuwe ‘Huis voor de samenleving’.

Meer informatie

Interesse in dit profiel, maar heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met Roger Rutten, griffier. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0493 - 38 77 11.

Direct reageren?

Dit kan tot en met 26 maart 2023. Je ontvangt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 5 werkdagen na sluitingsdatum van ons bericht over de verdere sollicitatieprocedure. De sollicitatiegesprekken worden gepland op 4 en 6 april.

Solliciteer naar de functie Medewerker griffie / commissiegriffier