Er gaat een valse e-mail rond die zogenaamd verstuurd is vanuit MijnOverheid. In de mail wordt gesteld dat u recht heeft op een extra toezegging op uw energietoeslag. Dit zou komen door de financiƫle gevolgen van de coronapandemie. U wordt gevraagd om op een link te klikken om een formulier in te vullen. Wanneer u op deze link klikt, komt u uit op een website waarop gevraagd wordt om uw gegevens in te vullen. Dit betreft een valse e-mail. MijnOverheid stuurt u nooit een e-mail met een link waarop u moet klikken.

Gemeente deelt informatie

Het kabinet heeft in september 2022 aangekondigd dat de eenmalige energietoeslag in 2023 opnieuw wordt uitgekeerd. Peelgemeenten voert dit uit voor de gemeente Deurne. Als er meer over bekend is, deelt de gemeente die informatie.

Advies

Heeft u deze mail ontvangen, verwijder hem uit uw postvak. Klik niet op een link, open geen bijlagen en vul geen gegevens in. Vragen of meldingen over fraude? Neem dan contact op met de Fraudehelpdesk: www.fraudehelpdesk.nl(externe link) / 088 - 786 73 72.

Voorbeeldweergave van een vals emailbericht van MijnOverheid