Vanaf 4 april 2022 kunt u uw rijbewijs online verlengen. In plaats van twee bezoeken is dan één bezoek aan het gemeentehuis voldoende. Alleen maar om het rijbewijs op te halen. En dat kan zonder afspraak tijdens onze openingstijden.

De gemeente Deurne kan u zo nog beter van dienst zijn. U kiest zelf een moment dat u uitkomt voor het invullen van de aanvraag. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs persoonlijk ophalen bij de gemeente. Een aanvraag bij de balie duurt langer (vier tot 6 werkdagen).

De voorwaarden

  • U vraagt een verlenging van uw rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.
  • U staat ingeschreven in de gemeente Deurne.
  • Uw mobiele telefoon moet een Android smartphone zijn, versie 6.0 of hoger, óf een iPhone-model 7 of hoger en iOS versie 13. Deze telefoons hebben een zogenoemde NFC-chiplezer. De chiplezer is nodig om een identiteitscheck te kunnen uitvoeren bij het online verlengen van uw rijbewijs.
  • U heeft een geldig rijbewijs (dus uw eerste rijbewijs of bij een aanvraag wegens verlies kunt u het rijbewijs niet op deze manier aanvragen)

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs digitaal te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. FOKA Deurne is een erkende fotograaf. Een overzicht van alle erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het

U gaat naar een RDW-erkende fotograaf voor een nieuwe pasfoto en zet een handtekening. De fotograaf stuurt de pasfoto, handtekening en uw rijbewijsnummer digitaal en beveiligd naar de RDW. Als de foto is goedgekeurd, krijgt u bericht en kunt u met de DigiD-app met ID-check de aanvraag direct regelen. 

Meer informatie kunt u lezen op de website van de RDW

Animatie hoe het werkt

Bekijk onderstaande animatie hoe het online verlengen van een rijbewijs werkt.