Geregistreerde vluchtelingen uit Oekraïne kunnen voor een bewijs van verblijf op afspraak terecht bij de IND in Rijswijk en Den Bosch. Met dit bewijs (meestal een sticker op een paspoort) tonen zij aan onder de Europese richtlijn Tijdelijke Bescherming te vallen en tot in ieder geval 4 maart 2023 in Nederland te mogen wonen en werken. 

Voordat een bewijs van verblijf wordt uitgereikt, controleert de IND de inschrijving bij de gemeente, identiteitsdocumenten en of iemand onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming valt.

Online afspraak maken

De online afsprakenplanner is in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland tot stand gekomen en te bereiken via de ind.nl pagina Oekraïne: afspraak ophalen bewijs van verblijf en het platform refugeehelp.nl. Informatie hierop is ook beschikbaar in het Oekraïens en Russisch. Vluchtelingen die zijn geregistreerd bij de gemeente kunnen daar een afspraak maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak naar een van de locaties te komen.

Vragen?

Hebt u vragen over het maken van een afspraak? Bel dan +31 88 043 03 61. Dit kan van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt geen afspraak maken via deze telefoonlijn. Het is ook niet mogelijk om een spoedafspraak te maken.