De week van 30 mei stond in het teken van de Week Zonder Afval, waarin we de uitdaging aangingen om zo min mogelijk afval weg te gooien en zo de afvalberg een stukje te verkleinen. Ook na deze week is het belangrijk om zo min mogelijk afval weg te gooien. Hoe minder we verspillen en hoe exacter we inzamelen, hoe beter voor het milieu en uw portemonnee.

Handige afvaltips

Door te leren hoe we nog beter afval kunnen scheiden of te hergebruiken, leren we ook om minder afval te produceren. Hieronder delen we een aantal handige afvaltips met u.

  1. Geef oude meubels, speelgoed of kleding een langer leven door deze weg te brengen naar de lokale kringloopwinkel. Koop gerust ook wat vaker tweedehands of laat spullen repareren bij het Repair Café Deurne.
  2. Ga duurzaam op pad. Met een herbruikbare beker of drinkfles, broodtrommel of boodschappentas. Hiermee bespaart u grondstoffen en verkleint u de afvalberg.
  3. Gebruik een apart bakje voor het gft-afval in de keuken. Zo beland er minder gft-afval in de restcontainer. Gemeente Deurne deelt gratis keukenbakjes uit voor in huis. Lees hier wat de voordelen zijn en waar u het gratis keukenbakje kunt ophalen: https://www.deurne.nl/gemeente-deurne-deelt-gratis-keukenbakjes-voor-gft-uit/
  4. Voor gezinnen met jonge kinderen! Het gebruik van wasbare luiers in plaats van wegwerpluiers kan de afvalberg enorm verkleinen. Wilt u de voordelen ervaren van het gebruik van wasbare luiers? Gemeente Deurne deelt dit jaar een eenmalige subsidie uit aan ouders bij de aankoop van een start- of basispakket. Ga naar https://www.deurne.nl/subsidie-wasbare-luiers/ voor meer informatie
  5. Ook deelt gemeente Deurne een subsidie uit aan inwoners voor de aanschaf van een compostvat, compostbak of wormenhotel. Compost is een hele goede bodemverbeteraar en zelf composteren zorgt voor minder afval. Meer weten? Ga naar www.deurne.nl/subsidieregeling-aanschaf-compostvat/

Maak een afspraak met een afvalcoach

Om onze inwoners nog verder te helpen bij het minder produceren van afval, zijn er afvalcoaches waarmee u een afspraak kunt maken. Afval scheiden is één van de belangrijkste dingen die u kunt doen om te helpen met recyclen of materialen hergebruiken. Heeft u interesse? Via onze website kunt u een afspraak inplannen met de afvalcoaches van Blink. Op het moment dat het in uw agenda past!

Zo doen we dat in Deurne. Gewoon Duurzaam!