Wil jij jouw expertise inzetten om bij te dragen aan de ontwikkeling en groei van Deurne?

Binnen team Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving ben je als regisseur omgevingsvergunningen verantwoordelijk voor het efficiënt en nauwkeurig afhandelen van het gehele proces van de vergunningverlening. Dit betekent van een conceptverzoek tot en met het besluit op een aanvraag. Je bent de spil binnen de afhandeling en hebt contact met 
inwoners, bedrijven (industrieel en agrarisch) en hun adviseurs.

Je zorgt voor een integrale aanpak, bewaakt de wettelijke termijnen en verstrekt informatie over procedures, regelgeving en beleid. Je hebt een netwerk van interne en externe adviseurs en specialisten om je heen waar je mee samenwerkt om te komen tot besluitvorming. Je zorgt dat adviezen goed op elkaar zijn afgestemd en je coördineert het proces in het geval van tegenstrijdigheden. Soms adviseer je het bestuur over de besluitvorming op een aanvraag. Je bent de spin in het web tussen initiatiefnemer, adviseurs, belanghebbenden en de politiek.

Je hebt een frisse blik, denkt buiten vaste kaders en neemt anderen daarin mee. Je zoekt de randen van de mogelijkheden op en durft hierbij je nek uit te steken. Als je graag mensen helpt bij de aanvraag van een omgevingsvergunning en je het niet erg vindt om soms ook “nee” te moeten zeggen, dan is dit een baan voor jou.

Wat ga je doen?

 • Je geeft advies aan aanvragers over de vereisten en de procedures van omgevingsvergunningen. Hierbij communiceer je helder over mogelijkheden en mogelijke knelpunten en ben je een aanspreekpunt voor vragen.
 • Op basis van de beoordeling, toetsing en adviezen neem je besluiten over het verlenen, weigeren of aanpassen van de vergunningen. Dit gebeurt binnen de wettelijke termijnen en procedures.
 • Je bent het aanspreekpunt voor burgers, bedrijven en andere betrokken partijen en je verstrekt informatie en advies over vergunningsprocedures.
 • Je werkt nauw samen met andere disciplines binnen de gemeente, zoals team Ruimtelijke Ordening, juristen en diverse vakinhoudelijke adviseurs.

Wil je naast de afgifte van omgevingsvergunningen andere taken doen, dan kan dat. Zo blijf je betrokken bij de ontwikkeling van het vakgebied en kun je jezelf breder ontwikkelen. Je kunt hierbij o.a. denken aan het verbeteren of herinrichten van processen, het implementeren van beleid of regelgeving, het verhogen van de kwaliteit van de dienstverlening of het inhoudelijk toetsen van aanvragen. Samen met jou bepalen we wat je gaat doen.

Dit is jouw team

Het team VTH bestaat uit ongeveer 30 medewerkers, met een diverse mix in leeftijd en ervaring, verdeeld over de clusters omgevingsvergunningen, administratie, APV/Bijzondere Wetten, Toezicht en Handhaving en BAG/BGT. Het is een hecht team dat elkaar helpt om samen beter te worden.

De sfeer is informeel en prettig, waarbij vanuit vrijheid en vertrouwen wordt gewerkt en gestuurd. Er is ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling. 

We werken hybride, wat betekent dat je daar bent waar je moet zijn voor je werk. Dat kan dus ook thuis zijn. Omdat voor een deel van de werkzaamheden aanwezigheid in Deurne nodig is, maak je daar samen met je team afspraken over.

Deze talenten neem je mee

 • Je hebt een opleiding op Hbo-niveau, bijvoorbeeld rechten, bouwkunde of planologie.
 • Je hebt bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in een bestuurlijke omgeving. We nodigen enthousiaste starters ook uit om te solliciteren.
 • We spreken dan een samen een ontwikkelpad af. 
 • Afgeronde opleidingen ABW1 & ABW2 zijn een pré.
 • Enige kennis van relevante wetgeving zoals de Awb Omgevingswet, Bbl en Bkl.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke advies- en communicatievaardigheden.
 • Je bent een flexibele denker en denkt in mogelijkheden en kansen.
 • Je bent bestuurlijk sensitief en hebt oog voor tegenstrijdige belangen.

Ook belangrijk

 • Een passend salaris van minimaal € 3.558,- tot maximaal € 5.247,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 10).  Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je ook in de aanloopschaal (schaal 9) geplaatst worden.
 • Je bent beschikbaar tussen de 24 en 28 uur per week. Een individueel keuzebudget bestaande uit vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 17,05% van je bruto salaris.
 • Tegemoetkoming kosten zorgverzekering van € 168,- of € 296,- bruto per jaar afhankelijk van je salaris.
 • We werken hybride, daarom hebben we goede faciliteiten om thuis te werken, zoals een laptop en telefoon en ontvang je een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag. Voor het inrichten van je thuiswerkplek bieden we een vergoeding van maximaal € 500,- netto.
 • Een welkomprogramma waarin je kennis maakt met je collega’s en om je wegwijs te maken.
 • Inspirerende werkomgeving in het nieuwe Huis voor de Samenleving met lekkere koffie en een lunch werk-café.
 • We hebben een breed aanbod aan trainingen en e-learnings om je talenten verder te ontwikkelen.
 • Je hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan verlofsparen en om verlof te kopen/verkopen.
 • Je bouwt pensioen op bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) en kunt deelnemen aan de semi-collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Deurne daar doen we het voor

Iedere functie is uniek en elke dag is anders. We kijken naar jouw talenten en bieden mogelijkheden om te blijven groeien en te ontwikkelen. Daar zijn wij trots op!

Samen met 300 collega’s maken we ons Deurne steeds mooier. Elke dag stappen we ons Huis voor de Samenleving binnen waar we elkaar ontmoeten en samenwerken. Een huis waar inwoners, verenigingen, organisaties en de gemeente samen komen.

Door de korte lijntjes lopen we gemakkelijk bij elkaar binnen, hierdoor krijgen we veel voor 
elkaar. 

Zin in de volgende stap?

We kijken uit naar je sollicitatie. Er is geen definitieve sluitingsdatum. De vacature wordt gesloten zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden. Hier zijn de stappen om te solliciteren: 

 • Klik op de knop om te solliciteren.
 • Na je sollicitatie ontvang je zo snel mogelijk bericht of je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Samen plannen we daarvoor een passend moment.

Heb je vragen over de functie? Neem contact op met Esther Meulman, teamleider VTH, via telefoonnummer 0493 - 38 77 11. Vragen over het sollicitatieproces? Bel Hanriette de Lepper of Ilona van der Wielen op 0493 - 38 77 11.