Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

Nog even en dan barst het weer los: Carnaval! Na twee jaar beperkende maatregelen kunnen we het dit keer weer volop vieren. Het is het feest van de omgekeerde wereld, van de ‘zotheid’ en spot. Om die reden ben ik zeker bereid om op zaterdag 18 februari als vanouds de sleutels van Deurne aan de zes dorpsprinsen en prinses die onze gemeente rijk is over te dragen! Gelukkig krijg ik ze een week later ook weer terug. In de tussentijd zetten zij ‘Deurne op z’n kop’!

Samen gaan we zorgen voor een uitbundig, gezellig feest. De afspraken rondom de optochten zijn gemaakt in goede samenwerking met de organiserende verenigingen. Ook komt er een Politie-campagne rondom veilig en verantwoord uitgaan. Ik heb eerlijk gezegd best zorgen over drank- en drugsgebruik bij het uitgaan. Het is goed om je bewust te zijn van de risico’s daarvan.

Natuurlijk zijn de verenigingen zelf het hele jaar door, maar zeker vanaf ‘11-11’ bezig met de voorbereidingen van het carnavalsfeest. Mooi is dat elke vereniging bestaat uit een grote groep vrijwilligers. Zij zorgen er voor én achter de schermen voor dat we het samen kunnen vieren. De waardering voor deze vrijwilligers is er ook bij de gemeente. De Vetlirre Medallie geeft daar al sinds jaar en dag uiting aan. Het is een misverstand dat de burgemeester die Medallie uitreikt. Dat gebeurt namelijk altijd door de regerende prins(es), de burgemeester is dan slechts aangever! Alle ontvangers van een Medallie dit seizoen: nogmaals van harte gefeliciteerd!

Als de volgende column verschijnt, is het al 22 februari, Aswoensdag, en begint voor gelovigen de vastentijd. Zij zeggen 40 dagen lang, tot Pasen, Carne Vale: vaarwel (aan het) vlees. Of u nu wel of geen Carnaval viert, wel of niet gaat vasten: ik wens u een fijne carnavalstijd. Tot over twee weken. Alaaf!

Greet Buter