Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

Dat we al in de laatste weken van het jaar zitten, was de afgelopen weken aan het weer niet te merken. Toch is het al weer november, dus heeft de gemeenteraad de begroting voor het jaar 2023 vastgesteld. Die begrotingsvergadering is de belangrijkste van het jaar. Alle fracties bereiden die erg goed voor, de fractievoorzitters spreken uit wat voor hun partij de belangrijkste ontwikkelingen zijn en er is een debat, deze keer ging dat vooral over wijzigingsvoorstellen (amendementen) en moties. Een aantal daarvan nam de gemeenteraad aan, daarna werd de begroting unaniem vastgesteld. Het college van burgemeester en wethouders kan er in het volgende jaar mee aan de slag. 

Afgelopen vrijdag was het 11-11. Een belangrijke datum voor de carnavalsvierders onder ons, het nieuwe seizoen werd in de meeste kerkdorpen afgetrapt. Bijzondere bijeenkomsten, want voor het eerst in twee jaar zonder maatregelen. Ik hoop oprecht dat dit de winter door ook zo blijft, het lijkt daar wel naar uit te zien.

Dan was er nog een feestelijke bijeenkomst op zondag: de intocht van Sinterklaas. Ik mocht de Goedheiligman welkom heten op de Markt in Deurne. Het sinterklaascomité had de organisatie weer goed voor elkaar, ook dit feest kon deze keer voluit gaan. Mooi weer, gezellig druk, gespannen en later blije gezichtjes en een hele hoop vrolijke pieten!

In deze tijd van het jaar zijn er veel diamanten huwelijken (60 jaar). Ik ga graag op de koffie bij deze echtparen en geniet van de verhalen die ze te vertellen hebben, over heden en verleden. Binnenkort kan ik ook een echtpaar feliciteren met hun platina huwelijk. De heer en mevrouw van Diesen-Eevers vierden hun 70-jarig huwelijk, hoe bijzonder is dat?

Verdrietig nieuw was er ook de afgelopen week: het bericht dat onze ereburger, de heer Jan Hohmann op 90-jarige leeftijd is overleden. De heer Hohman heeft met zijn vrouw veel betekend voor Deurne en de verenigingen die actief zijn in onze dorpen. Ik denk daar met dankbaarheid aan terug. Mijn gedachten zijn bij zijn naasten.
 

Greet Buter