Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

“Hoe bevalt het wonen in Deurne?” Die vraag krijg ik bijna elke week wel eens te horen. Het antwoord is altijd ongeveer hetzelfde: goed, prima zelfs. Deurne is een mooie gemeente met veel mogelijkheden, we hebben er een fijne plek gevonden en we voelen ons op vele vlakken al helemaal thuis. Er zijn ook veel manieren om onze vrije tijd door te komen met – bijvoorbeeld – wandelen en fietsen. Natuurlijk zien wij ook uit naar het moment dat de ‘rem’ van de coronamaatregelen er weer af kan en een bezoek aan een museum, het cultuurcentrum, een terras of een restaurant weer kan. Net als iedereen missen we het vanzelfsprekend ontmoeten van mensen en hebben we het gevoel dat de kennismaking nog niet volledig is.

Op 1 februari ben ik alweer een jaar uw burgemeester, sinds 20 januari zijn we al een jaar inwoners van Deurne. Deurne heeft veel te bieden en er is nog veel te ontdekken. Niet alleen op het gebied van werken en wonen, maar ook een station op loopafstand voelt als een grote luxe. De wandeling van huis naar het gemeentehuis is een mooie, maar voelt gelijk ook een beetje dubbel. Het gemeentehuis is net als veel andere kantoren voor een groot deel leeg en mensen werken thuis. En dan wordt er ook nog eens flink verbouwd. Wel is het heel fijn dat de winkels weer open kunnen zijn, maar op het moment dat ik dit schrijf is nog niet duidelijk welke kant het met de horeca en de cultuur op gaat. Ik hoop van harte dat ook daar weer meer mogelijk is als u dit leest. De levendigheid missen we allemaal denk ik een beetje. Het blijft natuurlijk ook echt wel ‘duimen’ dat er weinig mensen geveld zullen worden.

Toen ik solliciteerde had ik hoge verwachtingen. Een jaar Deurne heeft mij veel gebracht. Veel ontmoetingen, online, maar ook in levenden lijve, een goed beeld van wat Deurne op alle vlakken waard is en veel zin om daar nog meer van te ontdekken. Ook 2022 zal nog in het teken staan van (uitgestelde) ontmoetingen. 
Ook is 2022 een jaar waarin u samen een nieuwe gemeenteraad kiest en die raad vervolgens ook een nieuw college zal vormen – en ook nieuwe plannen maakt voor de komende vier jaar. Zet 16 maart alvast in de agenda: dat is de dag waarop u uw stem kunt uitbrengen…

Greet Buter
Burgemeester