Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

We hebben er lang op moeten wachten, maar het lijkt er toch op dat deze week de lente aantreedt. Buiten in de tuin staat de krentenboom in volle bloei en de bomen kleuren langzaam groen. Bij mij geeft dat zin om naar buiten te gaan en te genieten van de ontluikende natuur en de langere avonden.

Het voorjaar geeft ook een boost aan allerlei evenementen, waar door vrijwilligers met man en macht het hele seizoen aan gewerkt wordt. Die evenementen geven Deurne kleur… te beginnen met oranje natuurlijk! Opnieuw staat de Royal Music Night voor de deur om een feestelijke aftrap te geven voor Koningsdag. Ik hoop op een geweldige editie met prachtig weer, al is dat laatste moeilijk te beïnvloeden. Overigens is er voor liefhebbers van een nét ander muziekgenre ook het nodige te doen: op het Haageind, vlakbij de kasteelruïne, vindt dan King of my Castle plaats.

Voor het zover is, hebben we dan al kunnen proeven van het Lekker Ding Festival, en is de Peelland Truckrun geweest. Voorafgaand aan de festiviteiten van Koningsdag zijn de scholen op 20 en 21 april in de weer met de – inmiddels traditionele – koningsspelen.

Het is fijn om te ervaren dat er zoveel te doen is in onze gemeente. Dat komt de levendigheid en de verbinding met elkaar ten goede en laat in de wijde omtrek zien dat Deurne heel wat te bieden heeft, naast het bestaande cultuur- en natuuraanbod.

Nu staat eerst Pasen voor de deur. Ik hoop op een zonnig paasweekend en wens u een zalig Pasen. Dit jaar valt dat midden in de ramadan. Voor de moslims een periode van vasten en bezinning, die op 21 april eindigt met het Suikerfeest. Ook aan hen: een feestelijk einde van de vastenmaand.

Greet Buter