Onze gladheidbestrijders staan van november tot april klaar om in actie te komen bij vorst, sneeuw of andere winterse neerslag. Bij (verwachte) gladheid strooien zij de wegen en fietspaden.

Wat doen we bij gladheid?

Met zes strooiwagens zorgen we dat de belangrijkste wegen en fietspaden in Deurne worden gestrooid. Hoe we dat doen? Dat ziet u in één oogopslag in de poster gladheidbestrijding onder Pdf-documenten.

Strooiroutes

Het is onmogelijk om alle wegen en fietspaden te strooien. We strooien op (hoofd)ontsluitingswegen, belangrijke fietspaden, de belangrijkste busroutes en wegen waaraan maatschappelijke functies (scholen, verzorgingstehuizen, gemeenschapshuizen) liggen. Het overzicht van de wegen en fietspaden waar geheel of gedeeltelijk gestrooid wordt vindt u onder Pdf-documenten.

Als een straat of fietspad niet in deze overzicht voorkomt, wordt daar niet gestrooid.

Extreme weersomstandigheden

Bij een extreme weersverwachting (heftige sneeuwval in combinatie met aanhoudende wind en lage temperaturen) strooien we als eerste de hoofdwegen. Ook de daarnaast liggende fietspaden worden sneeuwvrij gemaakt en gestrooid.

Daarna worden alle overige wegen en fietspaden van de strooiroutes geschoven en gestrooid.

Communicatie

Bij (verwachte) gladheid communiceren wij hierover via social media. Wilt u op de hoogte blijven? Volg ons dan op Twitter (@gemdeurne(externe link)) en Facebook (Gemeentedeurne(externe link)).

Tip

Zorg dat u altijd voldoende strooizout in huis hebt. Dan kunt u de stoep voor uw woning sneeuw- en ijsvrij houden. Zo zorgt u ervoor dat u zelf en andere mensen veilig over de stoep kunnen lopen. Kunt u dit niet zelf doen? Vraag dan uw buren om u te helpen.

Heeft u gevonden wat u zocht?