Foto burgemees

De maand mei is er vaak één van beloften. Het weer nodigt vaak wat meer uit om naar buiten te gaan, in de tuinen staan de rododendrons uitbundig te bloeien en de vogels maken zich in alle vroegte al druk om de dag. Het is ook het begin van een seizoen dat bruist van de feestdagen en activiteiten. Zeker in de gemeente Deurne. Als ik vanuit mijn werkkamer naar de Markt kijk, zie ik volle terrassen en genietende bezoekers. Daar kan ik zelf dan weer heel erg van genieten.

Afgelopen zaterdag was er de traditionele Groei en Bloei plantenmarkt. Een mooie gelegenheid om voor Moederdag, maar zeker ook voor de eigen tuin, eens goed in te slaan.

Eerder deze maand vierde Vlierden de eerste kermis van dit seizoen. Mooi om te zien hoe de gemeenschap gezamenlijk de schouders eronder zet om dit tot een feest te maken. De kermis viel samen met de herdenking op 4 mei. Vlierden heeft daar voor het eerst en op een mooie, waardige manier bij stilgestaan. De volgende kermis dient zich aan: vanaf 31 mei in Deurne.

Deze maand start ook de nieuwe editie van de cursus Politiek Actief. In vier avonden krijgen de deelnemers een inkijkje in de lokale politiek van Deurne en maken ze kennis met het werk van de gemeenteraad. Ook dit keer is er behoorlijk wat belangstelling voor. Dat is belangrijk: de gemeenteraad neemt belangrijke beslissingen voor het Deurne van nu én dat van de toekomstige generaties. Politiek Actief geeft een inkijkje in hoe dat in zijn werk gaat.

Naast de dingen die komen, zijn er natuurlijk ook zaken die eindigen. PSV werd landskampioen in het voetbal – met trots op de borst het logo van Brainport. Daarmee heeft dit succes ook uitdrukkelijk een regionaal tintje: Brainport zijn we allemaal. Ook in het Deurnese zijn en worden waarschijnlijk ook de nodige kampioenschappen binnengehaald. Ik wens alle s(up)porters een prachtige seizoensafsluiting.

Daarnaast is ook de periode van de eindexamens weer aangebroken. Veel succes en af en toe een beetje geluk voor alle kandidaten in deze stressvolle periode.

Greet Buter