Plastic verpakkingen worden samen met metaal (blik) en drankenkartons (pmd) ingezameld in de daarvoor bestemde doorzichtige ophaalzakken.

U kunt de zak aan een kroonring ophangen. Kroonringen zijn ringen met knoppen die aan (lantaarn)palen bevestigd worden om zakken met plastic afval aan op te hangen. Aan elke knop is plaats voor meerdere zakken. Dit voorkomt het wegwaaien van de zakken.

Om die reden hangt Blink op zoveel mogelijk plekken kroonringen op. Ook kunt u zelf een kroonring aanvragen.

Uitgangspunten plaatsen kroonring

Bij het plaatsen van de kroonring houden wij rekening met het volgende:

  • Er moet een lantaarnpaal in de buurt staan op de aangevraagde locatie. Als deze in een heg of in het groen staat is dit geen handige plek voor een kroonring.
  • Als er hekken of palen in de buurt van de aangevraagde locatie staan die ook gemakkelijk gebruikt kunnen worden om zakken aan op te hangen, plaatsen we geen kroonring.
  • Hangt er in de buurt al een kroonring? Dan kijken we of de afstand naar die kroonring goed te lopen is.
  • Als er ook een aanvraag is gedaan door een buurtbewoner kunnen we de aanvragen misschien wel combineren.
  • De kroonring wordt niet geplaatst als de opgehangen zakken schade kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld aan geparkeerde auto’s of in de buurt van dieren/vee) of in de weg hangen.

Aanvragen van een kroonring

Wilt u een kroonring in de straat? Overleg dan met uw buren en vraag vervolgens een kroonring aan met onderstaand formulier. U doet de aanvraag met DigiD, eHerkenning of u vult al uw persoonsgegevens handmatig in. 

Geef in de aanvraag aan waar u de kroonring wilt hebben. Wij bekijken uw aanvraag en zoeken de beste plek voor de kroonring. U krijgt altijd bericht van ons, ook als de kroonring niet geplaatst kan worden.

Vraag nu een kroonring aan

Meer informatie over PMD-afval

Informatie over waar u de plastic zakken kunt halen en wat er in de pmd-zak mag leest u op de pagina plastic, metaal en drinkpakken.

Heeft u gevonden wat u zocht?