Foto burgemeester Greet Buter, gemeente Deurne

Afgelopen week bracht de commissaris van de Koning, Ina Adema, een zogenaamd ‘ambtsbezoek’ aan Deurne. Op deze manier doet ze alle Brabantse gemeenten aan. Natuurlijk was het niet de eerste keer dat zij onze gemeente bezocht. Zo was ze onder andere vorig jaar op Hemelvaartsdag bij de overdracht van de oorkonde van Echternach in Neerkant en in september bij het streekbezoek van de koning en de koningin aan de Peel.

Bij een officieel ambtsbezoek gaat de commissaris ook altijd in gesprek met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad en met de leden van het college. Die gelegenheid is aangegrepen om haar te vertellen over de uitdagingen waar onze gemeente voor staat, op de langere termijn, maar ook over de actualiteit. Er was dus zeker het nodige met elkaar te bespreken!

De commissaris vindt het belangrijk om niet alleen met de politici en bestuurders te spreken, maar wil ook graag iets van de gemeente zien. Omdat zij al eerder in Neerkant en Helenaveen was, was dit ambtsbezoek een mooie gelegenheid om haar kennis te laten maken met het karakter van het dorp Deurne. We hebben haar ontvangen in De Wieger, één van de parels die Deurne rijk is. Daarna hebben we onder leiding van Jan van Lierop, een vrijwillige gids van de VVV, een leerzame wandeling gemaakt door het dorp, en daarmee door de geschiedenis. Tot slot hebben de medewerkers van Gastvrij & Zo de commissaris ontvangen in het Lunchwerkcafé van het Huis voor de Samenleving en verteld over hoe fijn zij het vinden daar te werken. 

Ik kijk terug op een prettig bezoek, een goed gesprek en een mooie gelegenheid om de gemeente ook bij de provincie weer goed op de kaart te zetten!

Greet Buter