Onze (kleine) wereld

Foto burgemeester Greet Buter, gemeente Deurne

Nu de pinksterdagen voorbij zijn, is er weer van alles te doen, vooral buiten. Vorige week was de avondvierdaagse. Zoveel kinderen met ouders, leerkrachten en vrijwilligers op de been: dat is uniek! Op de vrijdagavond hebben ze ondanks de vele regen gewoon gewandeld, daar heb ik erg veel respect voor.

Met Pinksteren waren wij een paar dagen in België. We bezochten, net als een week eerder in Deurne, een bloemenmarkt. Tijdens een praatje met één van de verkopers kwam hij erachter dat wij uit Nederland komen. Dat kende hij wel. Vooral Deurne, bij Venlo, want daar had hij een week eerder ook op de bloemenmarkt gestaan. Zo is de wereld weer klein, en zijn er altijd connecties te vinden tussen mensen.

Vrijdag start de kermis in Deurne. Een belangrijk evenement, waar jong en oud van geniet, zeker als het weer een beetje mee wil werken. Een kermis die mogelijk is door de inzet van velen. Zo worden er vooraf afspraken gemaakt met de kermisexploitanten, met de horeca, met de politie en natuurlijk ook met de gemeente. Zo willen we de kermis voor iedereen gezellig en veilig laten verlopen.

Als ik nog iets verder vooruitkijk, is een belangrijke datum 6 juni. Dan zijn er verkiezingen voor het Europees Parlement. Er wordt veel gesproken over ‘Europa’, dus ook nu is uw stem laten horen heel belangrijk! De stempassen heeft u als het goed is al ontvangen. Zo niet, neem dan even contact op met de gemeente.