Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

Sporten is voor veel mensen een uitlaatklep. De één doet dat in teamverband, de ander vindt het heerlijk om alleen aan de slag te gaan. Ikzelf heb in het verleden aan zwemmen en aan volleybal gedaan. Tegenwoordig ben ik vooral graag aan het wandelen, alleen of samen met mijn man. Het geweldige aan wandelen is dat je het (bijna) altijd en overal kunt doen. Gewoon de achterdeur uit en lekker kilometers maken! Heel vanzelfsprekend.

Toch gaat die vanzelfsprekendheid niet voor iedereen op. Mensen met een aandoening of een beperking ervaren soms drempels. Heel jammer dat zij daardoor soms niet kunnen meegenieten van de positieve ervaringen als je als team een prestatie neerzet, of het gevoel als je je sportieve grenzen hebt weten te verleggen. Vaak kan er trouwens meer dan mensen denken.

De organisatie Uniek sporten de Peel heeft er daarom iets op bedacht: sportdromen. Mensen die door een aandoening of een beperking drempels ervaren, kunnen hun sportdromen insturen. Uit alle inzendingen worden zes dromen waar gemaakt. Lees er meer over op www.unieksportenbrabant.nl/sportdromen

Sporten is voor iedereen fijn en belangrijk, dus ik hoop op veel Deurnese inzendingen!

Greet Buter