September… voor je het weet is de zomer- en vakantieperiode weer voorbij. Of je nu ver weg gaat op vakantie of verblijft in het welbekende ‘Rundumhause’, het is altijd een periode waarin de dingen anders gaan dan gedacht. Je kunt tijd maken voor klussen die een tijdje zijn blijven liggen, wat meer tijd besteden aan de belangrijke mensen om je heen, nieuwe dingen proberen en ervaren. Nu raken we allemaal weer goed en wel in een ritme. Dat is ook weer fijn. Laten we ons ook realiseren dat de zomervakantie voor sommige dorpsgenoten ook als een eenzame tijd kan voelen.

Foto burgemeester Greet Buter, gemeente Deurne

Hoewel ze waarschijnlijk niet allemaal even zonnig zijn verlopen, waren er ook weer de Zomerse Woensdagavonden op de Markt in Deurne. En ook dit jaar een mooie editie van de Nacht van het Witte Doek. Helaas kon ik daar zelf vanwege onze vakantie niet ‘live’ bij zijn. Op basis van de verslagen en de verhalen is dit een evenement waar we oprecht trots op mogen zijn.

De zomerperiode is er ook één van dorpskermissen en de bijbehorende tradities. Hoewel het ene dorp wat meer geluk had met het weer dan het andere, zijn ook de kermissen goed en fijn verlopen. Liessel kent naast de gebruikelijke jaarlijkse activiteiten nóg een heel bijzondere traditie. Elke vier jaar is er rond de kermis het bogenfeest. Daarbij proberen buurten elkaar te overtreffen door prachtige bogen te maken en elkaar op te zoeken met een bogentocht. Dit is echt een uniek festijn!

Maar nu weer terug naar het ritme en de regelmaat van alledag. Toen ik na de vakantie het Huis voor de samenleving binnenkwam, werd ik aangenaam verrast. Niet vanwege de verhuizing van de bibliotheek naar het Huis, maar wel vanwege het resultaat daarvan. Wat is het een mooie en fijne plek geworden in onze hal.

Tegelijk is het ook even wennen en aanpassen voor iedereen. Voor u, als onze gasten, voor de mensen van de ‘bieb’ en voor iedereen die in het Huis voor de samenleving werkt. Daarom vraag ik graag nog even uw geduld als het soms nog niet helemaal loopt zoals verwacht. We doen ons uiterste best. Al het nieuwe is nu eenmaal even wennen, voor iedereen.

Greet Buter