Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

Als u dit leest, zijn de kerstdagen alweer achter de rug en stevenen we af op de jaarwisseling. 2022 was een jaar met mooie en minder mooie kanten. Er is ontzettend veel gebeurd. Veel daarvan lijkt al veel langer geleden dan een paar maanden.

Het is heel fijn dat de eerste fase van de verbouwing van het gemeentehuis klaar is. In de week voor kerst is dat deel van het vernieuwde gemeentehuis, het Huis voor de Samenleving, in gebruik genomen. Het is een heel prettig gebouw geworden, licht en ruim. Een fijne plek om te werken en om te ontmoeten. Nu kunt u al gerust even binnen lopen om een kijkje te nemen. Vanaf 23 januari is ook publiekszaken terug in het ‘huis’ en bij de oplevering van het geheel, ergens midden dit jaar, is ook de bibliotheek thuis in het ‘huis’.

Het Huis voor de Samenleving is deze en ook volgende week nog wel verstopt achter het horecapaviljoen van het IJsfestijn. Ik word erg vrolijk van dit evenement, dat jong en oud vermaak biedt. Het wordt mogelijk gemaakt door 200 sponsoren en 100 vrijwilligers, een echt feest voor en door Deurne, dus! Ik waag mezelf niet op de schaats, maar kan erg genieten van het plezier dat degenen die wel schaatsen hebben.

De nieuwjaarsreceptie van de gemeente op 5 januari, waarvoor u van harte uitgenodigd bent, kunnen we ook weer binnen de muren van het Huis voor de Samenleving houden. Tussen 17.00 en 19.00 uur kunnen we elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen. Zoals gebruikelijk zal het college aanwezig zijn en is er een nieuwjaarstoespraak. Ik zal niet verklappen wat de inhoud daarvan is. U mag erop rekenen dat er een terugblik in zit op het bewogen jaar dat achter ons ligt en dat we ook vooruit kijken naar wat 2023 ons gaat brengen. Ik hoop dat we Deurne in het volgend jaar samen verder kunnen brengen, dat we een gemeente zijn en blijven waar iedereen zijn plek vindt. Want: Deurne, daar doen we het voor!

Greet Buter