In het voetgangersgebied (centrum) van de gemeente Deurne mogen tijdens de venstertijden geen auto's en vrachtauto's rijden. Het gebied is dan bedoeld voor voetgangers en fietsers. 

Venstertijden

De venstertijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 11:00 tot 06:00 uur. 

Dat betekent dat u met de auto of vrachtwagen tussen 06:00 en 11:00 uur 's morgens het voetgangersgebied in mag rijden om bijvoorbeeld te laden en lossen. Uitrijden kunt u altijd.

Buiten deze tijden heeft u een (tijdelijke) ontheffing nodig. 

Om welk gebied gaat het?

Het voetgangersgebied bestaat uit de Stationsstraat (tussen Heuvelstraat en Markt), Markt, Raadhuisstraat, Schuifelenberg, Helmondseweg (tussen Markt en toegang hotel Plein 5) en het Martinetplein. Het kaartje vindt u bij pdf-documenten.

Ingang en uitgangen voetgangersgebied

Via de Aaltje Reddingiusstraat rijdt u het voetgangersgebied in. Via één van de vier uitgangen verlaat u het gebied weer.

  • Aaltje Reddingiusstraat
  • Stationsstraat
  • Markt
  • Martinetstraat

Ontheffing aanvragen

  • Woont u binnen het voetgangersgebied en heeft u de beschikking over een eigen parkeerplaats? Dan kunt u een ontheffing aanvragen. De ontheffing is een jaar geldig en wordt automatisch verlengd.
  • Moet u binnen het voetgangersgebied zijn voor (verbouwings)werkzaamheden, verhuizing of evenement? Dan vraagt u een tijdelijke ontheffing aan.

De politie, brandweer, GGD en onze buitendienst hebben altijd toegang tot het gebied.

Ontheffing aanvragen

U vraagt de ontheffing direct online aan met onderstaand formulier. U heeft uw Digid of Eherkenning nodig.

DigiD linkOntheffing voetgangersgebied aanvragen

Een ontheffing is gratis.

Wijzigen kenteken doorgeven

Heeft u een andere auto gekocht of rijdt u tijdelijk in een ander voertuig? Geef dan uw nieuwe (tijdelijke) kenteken direct aan ons door. 

DigiD linkWijziging kenteken doorgeven

Meer informatie

Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het invullen van het formulier? Neem dan contact op met Publiekszaken, telefoonnummer 0493 - 38 77 11. Wij helpen u graag verder.

Heeft u gevonden wat u zocht?