Burgemeester Greet Buter
Burgemeester Greet Buter

Op 1 februari aanstaande ben ik twee jaar ‘in Deurne’. Een week of twee voor ik startte, verhuisden wij van de Beek en Donkse Kapelstraat naar de Deurnese Stationsstraat. Een fijn thuis, op een fijne locatie. De eerste periode kende de nodige beperkingen: zo weinig mogelijk bezoek, afstand houden, thuis werken, digitaal vergaderen, ook met de gemeenteraad, en zelfs nog een tijdje een avondklok. Het was vaak stil op straat en de terrassen op de Markt boden een troosteloze, on-Deurnese aanblik. Evenementen gingen niet door en het echte kennismaken stond op een laag pitje. Natuurlijk heb ik de nodige mensen gesproken, binnen de mogelijkheden die er waren. Toch: het samen kennismaken, waar Paul en ik ons op verheugd hadden, ging in die beginperiode niet. Gelukkig voelen wij ons, en waarschijnlijk ook u, sinds de zomer weer veel vrijer en halen we zo goed en zo kwaad mogelijk die eerste periode in.

Dat betekent dat mijn agenda weer bol staat van activiteiten, bezoeken en evenementen, soms in hele bijzondere combinaties. Zo mocht ik op 17 januari te gast zijn bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de koning en de koningin in het paleis op de Dam. Een bijzondere eer en belevenis, eenmalig, en waarschijnlijk het gevolg van het bezoek dat het koningspaar in september aan onze gemeente bracht. Diezelfde avond mocht ik nog aanschuiven bij een andere nieuwjaarsbijeenkomst: die van de Deurnese ondernemers. Wat me daarvan is bijgebleven is de grote betrokkenheid die ondernemers hebben bij alles wat er in Deurne gebeurt. De volgende dag was ik te gast bij Radio ORO. Een professioneel radiostation voor en door cliënten van ORO. Een mooi voorbeeld van denken in talenten en mogelijkheden, in plaats van beperkingen.

Ook Carnaval kan weer zonder beperkingen gevierd worden. Dat is voor mij in Deurne de eerste keer. De eerste vier Vetlirre Medallies van dit seizoen zijn inmiddels uitgereikt en er volgen er meer… Ik ben blij dat we dit feest van verbinding weer voluit en samen kunnen vieren. Daarover later meer!

Greet Buter